Pentru el

#stil #stil masculin #ingrijire barbati #cosmetice barbati #frumusete barbati

5 secrete de ingrijire pentru barbati

Ritualul zilnic de ingrijire pentru barbati este cel putin la fel de important ca cel destinat femeilor. In afara de pieptanat , igiena esentiala si barbierit , exista multe alte secrete ale esteticii masculine de care reprezentantii sexului tare trebuie sa tina cont pentru un look impecabil.

O imagine fara cusur si o buna reputatie in fata doamnelor si domnisoarelor inseamna sa acorzi atentie tuturor detaliilor legate de aspectul tau. Iata care sunt secretele de ingrijire ale barbatilor cu nota maxima la capitolul look-ului.

1. Curatarea unghiilor

Unghiile neintretinute si murdare vor cantari cu siguranta mai mult decat o coafura bine realizata sau un ceas de firma din aur. Ai grija sa iti scurtezi unghiile la aceeasi dimensiune si sa le cureti cu atentie, astfel incat sa indepartezi toate impuritatile din zonele inaccesibile.

In cazul in care cuticulele (pielea de la baza unghiilor) sunt uscate si par ca se exfoliaza, foloseste cateva picaturi de ulei de masline pentru hidratare si lasa-le sa actioneze 10 minute.



Foto: ehowcdn.com

2. Curatarea tenului

In orice revista de frumusete pentru femei, curatarea tenului este o regula esentiala de ingrijire. Acelasi lucru se aplica si pentru barbati, de aceea este important sa iti speli chipul in fiecare zi, preferabil cu o lotiune purificatoare care indeparteaza praful, impuritatile si sebumul din pori.



Foto: ehowcdn.com

3. Indepartarea parului facial

Nu te rezuma doar la partea vizibila a barbii cand vrei un chip de revista. Indeparteaza tot parul facial inestetic din zonele laterale (perciuni, gat, nas, urechi etc). Din fericire, poti gasi in magazine o serie intreaga de produse special concepute pentru tunderea pilozitatii faciale in termeni de siguranta maxima.



Foto: techtickerblog.com

4. Ingrijirea danturii

Dentistul insista asupra folosirii atei dentare pentru un motiv intemeiat. Acest obicei de baza pentru igiena orala indeparteaza resturile alimentare si placa dintre dinti, lasandu-te mai putin vulnerabil in fata afectiunilor dentare. In plus, vei avea mereu o respiratie proaspata, ceea ce aduce beneficii infinite imaginii tale in general.



Foto: visualphotos.com

5. Ingrijirea buzelor

Chiar daca nu ai de obicei probleme cu aspectul buzelor, este intelept sa aplici un strat invizibil de balsam de buze atunci cand pleci din casa. Vantul, soarele puternic si alti factori de mediu nocivi iti pot afecta grav sanatatea buzelor, de aceea este preferabil sa previi decat sa repari.




Foto: ehowcdn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare