Pentru el

#caciula blana #stil masculin #blana

5 motive pentru a cumpara caciuli de blana barbatesti

Blana reala combina caldura, confortul si senzatia de lux intr-un mod unic. La fel ca in cazul hainei de blana sau a manusilor din piele naturala, caciula de blana prezinta aceleasi avantaje ce tin de aspect si utilitate. Iata care sunt cele mai iubite modele de caciuli de blana indiferent de tendintele modei, dar si care sunt avantajele acestui articol vestimentar deosebit.

 

Beneficiile caciulilor din blana naturala

Datorita tuturor avantajelor pe care le prezinta caciula de blana, aceasta poate fi considerata o adevarata piesa de rezistenta printre articolele tale vestimentare.

1. Trece testul timpului, comparativ cu alte caciuli din materiale sintetice. Blana este renumita pentru longevitatea sa, nu se scamoseaza, nu se desprinde si nici nu se toceste. Spre exemplu, o caciula din blana naturala de la Vesa, fabricata din lana de miel merinos rezista extraordinar la murdarie, la umezeala si este si usor de intretinut.

2. Sunt extrem de calduroase, datorita modului in care sunt imbinate firele de par. Firul de blana lung este combinat cu unul dens creand astfel un efect izolator. Ca urmare, caldura nu iese din interiorul caciulii, iar aerul rece nu patrunde.

3. Senzatia la atingere este incomparabila cu orice alt material atunci cand vorbim de blana naturala. Aceasta este incredibil de moale, de placuta si de usoara, transformand caciula intr-un articol vestimentar confortabil.

4. Aspectul unei caciuli de blana nu poate fi egalat de nici un material artificial. Firul de blana naturala are o stralucire deosebita si o miscare fireasca ce nu pot fi obtinute in laborator.

5. Chiar daca izoleaza caldura la interior, caciula din blana naturala permite pielii capului sa respire in mod firesc. In acest fel, sansele sa dezvolti alergii cutanate, iritatii ale pielii sau sa iti transpire scalpul sunt mult mai reduse atunci cand porti un material natural.

Modele de caciuli de blana

In ceea ce priveste modelul acestora, exista cateva tipuri de caciuli de blana ce nu se demodeaza niciodata. Croite adesea din blana de vulpe, nurca, raton sau miel, unele modele combina armonios pielea, pielea intoarsa sau chiar materialul textil cu blana.

  • Caciula ruseasca pentru barbati este unul dintre cele mai apreciate modele, ce emana masculinitate si eleganta.
  • Caciula de blana tip aviator contine catarame, nasturi si are lateralele alungite astfel incat sa acopere urechile. Combina blana cu piele, piele intoarsa sau chiar material impermeabil. Aceasta capata astfel un aspect tineresc si modern.
  • Modelul clasic de caciula este unul simplu, elegant, tipic barbatesc.

Intretinerea caciulilor din blana

O caciula de blana poate rezista chiar si zeci de ani, daca este intretinuta corespunzator.

  • In extrasezon, caciula de blana trebuie depozitata in saci speciali care permit circularea aerului, in zone ferite de lumina soarelui si de umezeala. Aceasta trebuie pastrata astfel incat sa nu ii fie afectata forma sau sa nu i se preseze firul.
  • In cazul in care se uda, caciula de blana trebuie lasata sa se usuce in mod natural.
  • Curatarea chimica a blanii naturale se face numai in curatatorii specializate.

Indiferent care iti este stilul vestimentar, elegant sau casual, exista modelul de caciula de blana creat special pentru tine. Cu un astfel de articol de lux, elegant si confortabil, poti intampina sezonul rece cu zambetul pe buze, stiind ca porti pe cap o adevarata comoara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului