Pentru el

#obiecte vestimentare #moda #barbat #barbati #masculin #stil #frumusete #camasa #camasa alba #pantofi #costum

10 obiecte vestimentare necesare unui barbat

Indiferent de stilul personal pe care il au, barbatilor nu trebuie sa le lipseasca din garderoba cateva obiecte vestimentare importante. De exemplu, daca esti genul sportiv, este bine sa ai un costum elegant pentru evenimente deosebite chiar daca il vei purta foarte rar. De asemenea, daca esti genul business, trebuie sa ai in dulapul cu haine cel putin doua perechi de jeansi pentru momentele in care vrei sa te simti in largul tau.

Iata piesele vestimentare care trebuie sa-si gaseasca locul in sifonierul tau:

Camasa alba

Cea mai usor adaptabila piesa vestimentara din istoria modei a fost si este in continuare camasa alba. Aceasta poate fi purtata atat la un costum elegant, cat si la o pereche de blugi pentru o tinuta casual . Asadar, o camasa alba iti poate oferi un look imaculat care sa-ti puna in valoare trasaturile.

Ceasul

Un ceas cu o curea de piele, unul metalic si unul sport sunt mai mult decat suficiente. Scopul purtarii lor este dublu: functional si estetic. Ceasul este indispensabil pentru tinuta unui barbat, fie ca este vorba de o intalnire de afaceri sau un meci de baschet alaturi de prieteni. Pe piata se gasesc acum modele care sa satisfaca chiar si cele mai pretentioase si rafinate gusturi.

Jeansii

La cumparaturi, in oras cu prietenii si chiar la serviciu, jeansii sunt o optiune pentru foarte multi barbati.

Acestia sunt usor de asortat – ii poti purta cu tricou, pulover, camasa sau sacou, in functie de locul in care mergi.

Costumul negru

Pentru ca nu orice barbat are nevoie de un smoching, un costum negru este perfect pentru orice fel de ocazie. Asadar, fie ca este vorba de un eveniment pretentios, de o nunta sau de o intalnire de afaceri, costumul negru va constitui intotdeauna cea mai buna alegere.

Haina de stofa

O haina de stofa completeaza perfect o tinuta eleganta in sezonul rece. Este de preferat ca aceasta sa ajunga pana la genunghi (dar sa nu depaseasca aceasta limita) sau sa treaca usor peste lungimea sacoului de la costum. Poti opta pentru negru sau orice nuanta de gri. Daca esti un tip elegant, o poti accesoriza cu o esarfa din matase sau, daca adopti o tinuta casual, poti opta pentru un fular simplu.

Hanoracul

Hanoracele sunt piese vestimentare extrem de lejere, cu buzunare atasate, foarte utile in momenele in care vrei sa dai o fuga pana la magazin, sa iesi la iarba verde sau sa cand ai chef de o partida de jogging. Ele se gasesc in diverse forme si culori: cu sau fara fermoar, cu gluga detasabila sau cu diverse imprimeuri. Alege-l pe cel potrivit stilului tau.

Adidasii sau tenisii

La o tinuta sport nu te poti incalta decat cu o pereche de tenisi sau adidasi, asadar este indicat sa iti achizitionezi astfel de incaltari. Totusi, pantofii sport nu se poarta doar la pantaloni de trening si tricou. Acestia se pot asorta cu usurinta la o pereche de blugi si la o camasa. Daca vrei sa adopti un look mai indraznet poti asorta o pereche de pantaloni de stofa in carouri la pantofii sport (albi sau negri), in stilul celebrului cantaret Justin Timberlake.

Pantofii eleganti

Pantofii eleganti sunt destinati in general intalnirilor sau evenimentelor importante, la care tinuta eleganta este necesara (tinuta black tie). Pantofii din piele (mai ales piele lacuita) sunt acum la mare cautare asa ca nu trebuie sa iti fie teama sa alegi o astfel de pereche.

Bocancii

Chiar daca esti genul de om care merge numai cu masina, nu trebuie sa pierzi din vedere excursiile pe perioada iernii. Nu stii niciodata cand apare momentul prielnic de a merge la munte. Astfel ca nu este recomandat sa escaladezi muntele in tenisi, ci intr-o pereche de bocanci grosi, imblaniti care sa iti fereasca picioarele de degeraturi sau eventuale lovituri.

Geaca de fas

Geaca matlasata de fas are un rol esential in tinuta de iarna. Asadar, este important sa ai in sifonier o geaca groasa, cu gluga, care sa te protejeze de ploaie sau zapada si de cele mai scazute temperaturi ale anului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare