Pentru ea

#patchwork #blugi

Trend alert: stilul patchwork

Dupa ce a cucerit publicul prezentatilor de moda de toamna/iarna, patchworkul va continua suprematia pe podium si in primavara lui 2011.

Stilul patchwork implica imbinarea de bucati din materiale diferite ca textura si culoare si isi are originea in anii 1960.

Imbinarea texturilor se realizeaza prin aplicatii, folosite in mod deosebit deasupra materialului de baza. Doar in cazul blugilor, designerii au ales sa aplice noile materiale pe dedesubt si sa taie apoi petice din jeansi pentru a crea efectul final.

Dupa ce casele de moda Balenciaga si DKNY au readus stilul patchwork pe podium, si alti designeri au inclus piese in acest stil, astfel ca patchwork-ul pare ca va fi unul dintre trend-urile cele mai importante in sezonul primavara/ vara 2011 .

Stilul patchwork trebuie adoptat cu mare atentie. Riscul sa incarci prea mult tinuta este mare, iar in cazul in care nu o accesorizezi destul, ti se va parea prea simpla.

Cel mai mare atu al stilului patchwork este faptul ca indiferent cum asortezi aceste articole vestimentare vei face nota discordanta fata de multime si riscul sa intalnesti pe cineva cu aceeasi tinuta este redus drastic.

Tehnica patchwork a fost imitata cu succes si in imprimeuri. Colorate si vesele, acestea au fost unul dintre punctele de atractie cele mai puternice  la prezentarea noilor colectii.

Sursa foto: Refinery29.com

Stilul patchwork se imbina perfect cu stilul boho-chic, dar poate fi folosit si pentru tinute urbane sau casual.
In acest sezon vei gasi si fulare in stilul patchwork si genti cu aplicatii. Insertiile de blana sunt un alt trend hot al sezonului.

Stilul patchwork poate fi usor preluat si de femeile care sunt indemanatice cu acul si ata si indraznesc sa-si modifice singure tinutele.

Imbinand o baza uni cu bucati de la matase sau broderie pot invia din nou o geanta pe care nu o mai porti sau poti chiar crea ceva nou.

Nasturii de diferite forme si culori sunt un alt detaliu reusit in stil patchwork.

Va trebui sa ai mare atentie atunci cand compui o tinuta in stilul patchwork. Incearca sa nu sufoci piesa vestimentara prin combinatia cu alte texturi sau culori puternice. Alege cu atentie bijuteriile, care sa fie cat mai simple si nu lasa loc curelelor cu catarama mare.

Sursa foto: Outsapop.com

 

Blugii patchwork

 

Stilul patchwork este prezent de mai mult timp in creatiile designerilor, in cazul jeansilor.

Noul sezon aduce insa combinatii noi, mai permisive. Blugii cu insertii de dantela piele sau materiale in carouri vor fi printre cei mai cautati pantaloni in noul sezon.

Acestia pot fi insa dificil de asortat, pentru a obtine o tinuta care sa fie in trend fara excese.

Evita sa combini blugii patchwork cu jachete de piele sau piele intoarsa . Nu combina stilul patchwork cu sacouri sau alte topuri cu croiala complexa. Cauta simplitatea. Poti combina blugii patchwork cu un tricou alb simplu si cu un colier lung.

Dupa o anumita varsta, acest trend poate sa nu se mai potriveasca cu garderoba ta si risti sa dai impresia ca incerci prea mult sa fii trendy.

Sursa foto: Outsapop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare