Pentru ea

#geaca aviator #burberry #geaca #toamna

Haine de toamna: Geaca de aviator

Daca nu esti dispusa sa investesti prea mult in look-ul tau in aceasta toamna, alege geaca de aviator ! Este piesa de rezistenta cu care poti inviora orice tinuta si astfel te vei mentine in fruntea celor mai noi trenduri.

Colectiile toamna- iarna 2010 ale marilor designeri au propus in acest an tema aeronautica, cu o componenta puternic feminista, inspirata de Amelia Earhart , eroina aviatiei din anii 1930, prima femeie care a traversat singura in zbor Oceanul Atlantic.

Geaca de aviator a dominat colectiile de toamna Burberry Prorsum, Giles, Philip Lim si Julien MacDonald, fiecare designer prezentand viziunea proprie asupra gecii vintage. Succesul gecii a fost asigurat dupa ce primele loturi, vandute exclusiv online de Burberry, H&M si alte magazine, s-au epuizat inca din luna august.

Nu conteaza daca geaca este de piele naturala sau daca gulerul este din blana artificiala. Cel mai importat este ca, daca adopti trendul gecii de aviator, vei avea look-ul vedeta al toamnei.

Pe langa efectul elegant, captuseala si gulerul din blana iti vor asigura confortul in zilele reci de toamna.

 

Cum sa porti geaca de aviator

 

  • Foarte versatila, geaca de aviator iti va inviora orice tinuta, de la o rochie de cocktail pana la o pereche de jeans skinny cu un top uni
  • Pentru cel mai trendy look, poti sa porti geaca cu manecile ridicate si cu o pereche de manusi pana la cot
  • Daca vrei sa obtii un look complet de aviator, combina geaca cu o pereche de cizme cu catarama, inspirate de cizmele de aviatie
  • Pentru un look feminin, poti purta geaca de aviator cu una dintre fustele maxi, care sunt la mare cautate in acest sezon
  • Poarta-ti parul strans sus pentru a echilibra gulerul mare. Poti sa-l porti lasat liber, dar cat mai simplu si drept pentru a nu distrage atentia de la geaca de aviator

 



Geaca de aviator arata din ce in ce mai bine cu cat este purtata mai mult. Pentru a obtine aspectul usor invechit, poti incerca chiar metoda Ameliei Earhart. Inainte de primul zbor important, aviatoarea a dormit trei nopti imbracata in geaca, pentru a-i da aspectul potrivit.



Pentru un look trendy in aceasta toamna, combina geaca de aviator cu botine cu toc

 

Istoricul gecii de aviator

 

Primele geci de aviator au fost create si produse de Leslie Irving din piele de oaie in anii 1920 si au devenit in scurt timp tinuta preferata a aviatorilor britanici, care au purtat gecile si in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Purtata de aviatorii britanici si americani, geaca a devenit dupa razboi un simbol al aventurii si curajului.

Geaca de aviator
a revenit in moda in anii 1980, odata cu succesul filmului Top Gun, cu Tom Cruise. In urma filmului, geaca a capatat un statut iconic, dar a fost preferata de barbati.

Revenirea spectaculoasa a gecii de aviator in moda feminina a avut loc in luna februarie, odata cu prezentarea colectiei toamna-iarna 2010 Burberry Prorsum.



Geaca de aviator in viziunea Burberry Prorsum
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare