Dezvoltare personala

#inteligenta #obiceiuri #cearta #dezordine #anxietate

Zece obiceiuri ale oamenilor inteligenti

Multe persoane au obiceiuri de zece in viata de zi cu zi, insa sunt multi si cei care par haotici, fara tabieturi, sau cu tabieturi nu tocmai „sanatoase”. Daca faci parte din a doua categorie, nu te ingrijora! Poate fi un semn de inteligenta, potrivit unor studii.

Obiceiuri care indica un nivel crescut de inteligenta

Dormi mult

Studii realizate de Scoala londoneza de Economie si Stiinte Politice demonstreaza ca persoanele inteligente de obicei dorm mai mult si asta pentru ca de cele mai multe ori noaptea sunt treze si cauta rezolvari pentru diverse probleme sau creeaza idei noi.

De asemenea, studiile au aratat ca motivul pentru care creierul acestor persoane functioneaza mai mult noaptea este o chestiune evolutiva; persoanele inteligente reusesc sa se concentreze mult mai bine noaptea la anumite activitati, au o atentie si o capacitate de analiza sporite atunci cand altii dorm dusi.

Amani lucrurile

A amana sau a taragana lucrurile pe care le ai de rezolvat nu este un obicei venit din lene sau din lipsa de vointa ori de pricepere. Faptul ca uneori lasi deoparte activitati si sarcini nu inseamna ca nu faci nimic in acest sens. In realitate, creierul tau cauta solutii simple si rapide pentru fiecare problema sau situatie ca ti se prezinta, uneori chiar fara sa iti dai seama.

Anxietatea

Anxietatea este mai mult o problema decat un obicei, insa este specifica multor oameni cu un nivel de inteligenta ridicat. Oamenii inteligenti vad lucrurile din alta perspectiva decat ceilalti, analizeaza in permanenta multiplele fatete ale problemelor. Aspectul pozitiv este ca lucrurile pot fi gandite mult mai bine, insa partea mai putin buna este ca acestia sunt mai tot timpul anxiosi.

Certurile

Pentru o persoana cu un IQ ridicat a se certa nu inseamna acelasi lucru ca pentru una cu un IQ mediu. Un om inteligent mai degraba discuta in contradictoriu, isi exprima si sustine parerile ascultand si invatand din punctul de vedere al altei persoane. Din acest motiv, persoanele cu inteligenta peste medie tind sa se certe adesea si aproape pe orice subiect.

Dezordinea

Un studiu realizat de Universitatea din Minessota (SUA) a demonstrat ca a fi dezordonat nu este chiar un obicei prost, ci este un semn ca persoana respectiva are o inteligenta superioara.

Dezordinea arata ca ai obiectivele si scopurile pe care le urmaresti foarte clar stabilite, ca stii sa separi lucrurile cu adevarat importante de restul. De aceea, a lasa un spatiu in dezordine nu deranjeaza o persoana inteligenta; motivul este ca aceasta stie ca ordinea invita la o noua dezordine si prefera sa se concentreze pe alte lucruri, care sunt cu adevarat importante.

Visezi cu ochii deschisi

Daca te numeri printre acele persoane care, atunci cand muncesc, cad dintr-o data in visare sau carora le zboara mintea la alte lucruri, meriti felicitari! Acesta este un obicei pe care doar oamenii inteligenti il au. Ceea ce se intampla de fapt este ca permiti creierului tau sa se relaxeze pentru a-ti putea continua activitatile, cu atat mai mult cu cat trebuie sa iti folosesti creativitatea.

Ticuri verbale

Folosirea unui cuvant sau a unei expresii in mod repetat in vorbire ne poate face sa parem neprofesionisti sau slab pregatiti, dar un studiu publicat in revista Quartz arata ca acest obicei determina audienta sa retina cu usurinta discursul. Sunt studii care mentioneaza faptul ca persoanele cele mai pregatite si inteligente au ticuri verbale datorate cantitatii mari de informatie pe care creierul o are de prelucrat si care trebuie sa fie exprimata eficient. 

Lipsa de punctualitate

Persoanele inteligente se considera destul de optimiste, cred ca a ajunge devreme nu asigura succesul a ceea ce vor face in locul unde sunt asteptati, asa ca vor intarzia mai mereu. De obicei incearca sa rezolve cat mai multe lucruri inaintea unei intalniri stabilite, ceea ce le va lua mai mult timp decat au estimat si ii va impiedica sa fie punctuale.

Cu toate acestea, acest lucru nu le preocupa deloc, cred ca este timp pentru toate, iar daca intarzie, inseamna ca asa este mai bine.

Vestimentatia comoda

Pentru oamenii cu un IQ mare este de importanta vitala sa aiba o imbracaminte foarte comoda, astfel nu vor avea de ce sa isi faca griji pentru ce au de realizat pe parcursul zilei. Nimic altceva nu mai conteaza.

Mestecatul de guma

Diverse studii arata ca a mesteca guma ajuta la reducerea considerabila a stresului, sporeste creativitatea si a performanta in activitatile realizate deoarece mentine persoana relaxata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului