Pentru ea

#interviu #magazin online #Zaza Boutique #irina sarbu #magazin de haine #cantareata de jazz

Zaza Boutique, la un ceai Matte, cu Irina Sarbu, despre moda si muzica

Talent, ambitie si optimism spun totul despre Irina Sarbu . In concerte incheaga cu spectatorii o mica prietenie si o simtim foarte aproape. Poate o stiti deja din concertele sau piesele sale de teatru, are un portofoliu impresionant de evenimente la activ, alaturi Marius Mihalache, Puiu Pascu, sau alte nume celebre, dar despre cariera ei puteti citi pe site-ul propriu, www.irinasarbu.ro. Noi vrem sa o cunoasteti in alta ipostaza, intr-o dimineata pe Lipscani, plina de energie, vorbind despre stil si personalitate.

Zaza Boutique : Care ar fi stilul tau vestimentar de scena si cel de zi cu zi?

Irina Sarbu: In viata de zi cu zi imi place sa ma imbrac casual, sa ma simt cat mai comod. Fara tocuri. Merg destul de mult pe jos sau cu bicicleta asa ca port sandale joase, balerini sau tenisi. Nu sunt adepta machiajului, imi place sa fiu cat mai naturala…poate putin rimel si blush din cand in cand in diminetile cand ma trezesc devreme dupa o noapte lunga. Pe scena aleg stilul romantic. Rochii, accesorii, machiaj cat mai natural, depinde de eveniment. Uneori insa, imi place sa port pantaloni negri cu talie inalta, o camasa feminina, de preferat vintage, tinuta care este intregita de bretelele mele norocoase cu note muzicale. Am un melon la care tin foarte mult si pe care il port destul de des in concerte. Mi-am dat seama ca alegerea mea depinde de starea de spirit din ziua respectiva. Uneori am chef de little black dress si pantofi rosii, alteori de un top alb, un colier, o pereche de pantaloni negri si…atat.

Zaza Boutique : E ceva ce ai purta zi de zi?

Irina Sarbu: incaltaminte comoda.

Zaza Boutique: Femeile care apar pe scena tind de obicei spre exagerearea stilului lor. Ai porniri sa faci combinatii ce nasc controverse?

Irina Sarbu: Imi place simplitatea, naturaletea, stilul clasic. Multa lumea ma sfatuieste sa fiu mai glamour, mai extravaganta, mai indrazneata pentru ca asta se vinde dar eu simt ca toate astea nu ma caracterizeaza pe mine, Irina de acum si aleg sa-mi fiu fidela. Merg foarte mult pe ceea ce simt, si pe scena si in viata de zi cu zi. Caut ca ceea ce port sa se potriveasca cu muzica pe care o cant. Bineinteles ca imi plac mult rochiile elegante, de colectie, care se potrivesc la anumite evenimente dar nu as face din asta un stil propriu.

Zaza Boutique: Sunt branduri pe care le colectionezi in garderoba? Sau cate de important este acest aspect al „etichetei” pentru tine?

Irina Sarbu: Apreciez brandurile renumite, imi plac hainele scumpe pentru ca sunt de calitate, arata bine si ma fac sa ma simt deosebita. Asta nu inseamna ca o piesa vestimentara care nu este creatia unui nume celebru nu ma poate implini. Nu cred ca este nevoie de multi bani pentru a avea stil. Mi se intampla des sa caut ceva deosebit prin magazine si sa nu gasesc…poate sunt cam pretentioasa cand vine vorba de haine. Nu vizez un anumit brand, daca vad ceva ce-mi place si “ma striga”, cumpar imediat. Imi plac mult accesoriile, cred ca ajuta o tinuta sa iasa in evidenta.

Zaza Boutique: Te vezi devenind o fashionista?

Irina Sarbu: Poate termenul de fashionista este cam mult…dar voi avea mereu grija ca ceea ce port sa ma reprezinte si sa ma faca sa ma simt bine.

Zaza Boutique: Amy Winehouse, o voce intrata in istorie la doar 27 de ani, a lasat si o amprenta puternica in lumea modei prin coafura ei, exteriorizand parca prin schimbarile de look, starile ei psihologice. Pentru artisti e o linie fina: ti se intampla sa  aduci pe scena viata personala? Iese mai bine sau mai prost reprezentatia?

Irina Sarbu: Desi se spune “cand intri pe scena trebuie sa uiti de probleme”, da, viata personala ma influenteaza uneori pe scena. Incerc sa o faca insa in sensul pozitiv si ma folosesc de sentimentele pe care le traiesc ca sa transmit o anumita stare fie ea de melancolie, tristete, dezamagire, fericire sau implinire. E adevarat ca multi artisti isi construiesc o imagine prin machiaj, coafura si vestimentatie. Parerea mea este ca e important sa alegi ce ti se potriveste si ce nu, in functie de varsta, statura, forma corpului si personalitate.


Zaza Boutique:
Langa Amy o avem pe Lady Gaga care este complet contrafacuta si totusi un idol pentru multi. Esti genul de artist care se vede trecand prin transformari radicale de dragul artei? Sau daca te-ai lasa modelata de un stilist, in ce masura?

Irina Sarbu: As alege sa fac transformari atata timp cat m-as simti bine cu ele. Ma las cu placere modelata de stilisti, imi place sa le dau libertatea sa ma aranjeze asa cum ma percep si astept, cu multa curiozitate, elementul surpriza. Cum vad insa ca ce aleg ei nu mi se potriveste, intervin si nu ma las convinsa de nimic, recunosc, cu incapatanare :). E adevarat si sunt de acord ca imaginea conteaza dar cred ca mai mult conteaza mesajul pe care vrei sa il transmiti si sa te arati publicului asa cum esti. Imi place mult sa pozez pentru ca un machiaj bun, o haina care te avantajeaza si un fotograf profesionist te fac sa te simti mai frumoasa.

Zaza Boutique: Ce te inspira?

Irina Sarbu: Muzica pe care o cant.

Zaza Boutique: Daca ai putea sa ceri sa mai ai inca un talent de maine, care ar fi acela?

Irina Sarbu: Sa stiu sa-mi croiesc singura hainele pe care le visez!

La sesiunea foto ne-am distrat pe cinste, va las sa savurati pozele, si daca vreti sa o vedeti pe Irina cantand live verificati calendarul ei de pe www.irinasarbu.ro, caci veti avea din plin ocazii! Pozele sunt facute de Horia Sarghi, www.fotofabrica.ro, machiajul de Aniela Simion, styling by Zaza Boutique.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare