Pentru ea

#unghii #unghii crapate #prevenire unghii crapate #tratare unghii crapate

Cum sa previi si sa tratezi unghiile crapate

Cauza unghiilor crapate si fragile poate fi expunerea indelungata la apa sau realizarea manichiurii mult prea des. Pentru ca unghiile tale sa se mentina sanatoase si puternice,este nevoie sa le acorzi mai multa atentie.

Unghiile crapate reprezinta mai mult decat o problema cosmetica. Unghiile puternice contribuie la protectia degetelor si te ajuta sa ridici obiecte mici. In schimb, unghiile crapate ridica dificultati in efectuarea acestor actiuni minore.


Cum stii ca unghiile tale sunt sanatoase?

Unghiile sanatoase sunt netede, fara creste, pete sau zone decolorate. Multe probleme ale unghiilor ar putea parea superficiale, inclusiv petele, care, de cele mai multe ori, sunt provocate de mici rani.

De asemenea, varsta reprezinta un factor important al deteriorarii unghiilor, devenind astfel mai fragile, asa cum se intampla cand tii mainile mai mult timp in apa.


Prevenirea unghiilor crapate

1. Nu iti roade unghiile si cuticulele. Acest lucru ar putea afecta pielea de sub unghii si o mica rana ar putea provoca infectii.

2. Poarta manusi atunci cand speli vasele sau folosesti produse de curatare.

3. Nu petrece foarte mult timp sub dus. Expunerea indelungata la apa poate duce, in timp, la desprinderea unghiilor.

4. Nu uita de hidratare. Aplica creme hidratante de fiecare data cand iti speli mainile.

5. Nu exagera cu manichiura. Produsele pentru realizarea acesteia pot face ca unghiile sa devina casante. Realizarea manichiurii o data pe saptamana este o frecventa mai mult decat suficienta.

6. Aplica un intaritor de unghii, insa nu unul care sa contina sulfamida sau formaldehida. Acestea ar putea irita pielea.


Tratarea unghiilor crapate

Pentru a trata unghiile crapate, este nevoie sa apelezi la ajutorul unui specialist. In unele cazuri, problema unghiilor crapate poate reprezenta un semn al unor probleme de sanatate grave.

Unghiile decolorate pot fi cauzate de o afectiune respiratorie sau o infectie sub unghie. Psoriazisul sau alergiile la anumite medicamente pot fi, de asemenea, diagnosticate ca urmare a deteriorarii unghiilor.

Utilizarea de remedii naturiste preparate acasa (masti cu ulei de masline sau ulei de ricin, de pilda), poate ameliora semnificativ aspectul unghiilor crapate.

Sursa foto: bellasugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului