Pentru ea

#silueta #vestimentatie #vestimentar #stil #anorexic #subtire #slab #androgin

Trucuri vestimentare pentru o silueta subtire

Keira Knightley, Calista Flockhart sau Sarah Jessica Parker sunt doar cateva dintre vedetele care stiu foarte bine cum sa isi poarte trupul: silueta subtire le-a adus deseori acuzatii de anorexie, dar acest lucru nu le-a impiedicat sa straluceasca cu orice ocazie. In spatele lor se afla o armata de stilisti, insa toti se ghideaza dupa reguli stricte ce tin de materiale, forme si culori. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti pui in valoare silueta androgina.

 

 

Opteaza pentru taietura perfecta

Taietura hainei poate “pacali” ochiul, aratandu-ti forme mai pline. De aceea, creatorii de moda au creat, special pentru persoanele slabe, haine din gama “slim”. Acestea se muleaza perfect pe corp, scotand in evidenta o astfel de silueta. De aceea, daca dispui de un buget generos, alege haine de calitate, din gama slim.

Daca nu esti dispusa sa investesti prea mult in garderoba, poti apela la diverse trucuri care tin de modul in care este croita imbracamintea. Important este sa obtiii cat mai mult volum.

De exemplu, foloseste-te de fusta tip balon. Este o piesa vestimentara pe care nu o poate purta oricine, dar tu esti una dintre norocoase. Desi este indicat sa eviti fustele mini, fusta de tip balon poate fi purtata in orice dimensiune. Opteaza pentru o astfel de fusta in culori inchise si asorteaza-o cu niste balerini in culori neutre , pentru contrast.

Incearca si fusta gen “school-girl”, care se termina chiar deasupra genunchiului. Este ideala pentru o silueta subtire, datorita clinilor, care ofera senzatia de volum. Poata combinata cu balerini sau pantofi cu toc jos, asigurandu-ti astfel, solduri de invidiat.

Poarta pantaloni cu talie joasa, pentru ca acestia iti vor oferi un posterior mai plin. Au revenit in trend pantalonii mai largi. Profita de forma acestora, mai ales ca astfel de pantaloni "pica" perfect pe o persoana mica de inaltime sau pe forma plata a balerinilor.

Desi sunt mai greu de purtat, incearca topurile si rochiile asimetrice – cele care prezinta o singura maneca, taiata aismetric. De asemenea, evita bluzele sau tricourile cu maneca prea scurta. Opteaza pentru o dimensiune a manecii de trei sferturi.

Decolteurile in V au fost concepute pentru persoanele cu un bust generos. Incearca gulerele rotunde, iar daca puloverul tau preferat are totusi un decolteu in V, atunci imbraca-l peste o camasa sau o alta bluza. De asemenea, evita lanturile sau margelele prea lungi.

In ceea ce priveste jachetele sau paltoanele, alege jachetele scurte, care se incheie cu o banda elastica. De asemenea, ar fi indicat sa nu optezi pentru un model strans pe corp. In caz contrar, risti sa accentuezi silueta subtire. O geaca din piele este ideala, insa daca alegi un material sintetic, ai grija sa nu obtii un look inestetic. Combin-o cu blugi sau cu fuste.

Alege contrastele si imprimeurile

Poti purta aproape orice culoare. Daca vrei sa dai impresia de volum, foloseste-te de contraste. De exemplu, alege culori neutre, deschise pe care sa le pigmentezi cu nuante puternice. Combina un top deschis la culoare cu pantaloni sau fuste in culori inchise. Mai mult, mizeaza pe imprimeuri cu motive de dimensiuni mari, bogate. Acestea iti vor oferi un look feminin si vor complete iluzia de volumetrie. Daca esti o persoana inalta, poti opta si pentru dungi orizontale.
 
Joaca-te cu materialele


Materialele mai dense ti se potrivesc de minune. Realizeaza contraste si din acest punct de vedere, combinand texturile lejere cu materiale mai grele. De exemplu, asorteaza unei bluze de matase o pereche de jeansi. De asemenea, te poti folosi de sistemul in straturi, imbracand, atunci cand vremea iti permite, mai multe straturi de imbracaminte.

Profita de accesorii


Important este sa iti pui in evidenta atuurile cu ajutorul accesoriilor si in aceasta privinta, ai cu ce sa te mandresti: silueta subtire, o linie a gatului eleganta si picioare de invidiat. Joaca-te cu liniile orizontale, pentru ca acestea iti vor oferi volum.

Pentru conturarea taliei, foloseste-te de curele in culori puternice. Daca ai , distrage atentia privitorului infasurand in jurul gatului esarfe sau fulare. Opteaza pentru modele subtiri, fine; un sal voluminos nu va face decat sa accentueze silueta subtire.

Accesoriile metalice ofera, de asemenea, impresia de volum. Obtine un look glam-rock folosind mai multe bratari metalice pe aceeasi incheietura, iar pentru un look etno, adauga un sal gipsy.

In ceea ce priveste incaltamintea, balerinii cu talpa plata vor “opri” imediat linia subtire a picioarelor tale. Daca vrei neaparat sa porti tocuri, atunci evita-le pe cele foarte inalte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare