Pentru ea

#crosetat #dantela #macrame

Trend alert 2011: Macrame si croset

Macrame-ul si hainele crosetate au revenit in tendinte in 2011, odata cu colectiile inspirate din anii 1970. Afla cum sa porti si sa asortezi hainele crosetate sau din macrame in 2011.

Uita de accesoriile crosetate de bunica sau de piesele de macrame home made. In 2011, macrameul si hainele crosetate revin in moda cu un aspect luxos si delicat.

Chiar daca hainele si accesoriile realizate prin crosetat si macrame arata similar, procesul de productie este diferit.

Sursa foto: Style.com

Macrameul se bazeaza pe impletirea manuala a firelor textile si poate fi folosit in crearea unor noduri decorative elegante si feminine.

Tendinta preluata din stilul anilor 1970, macrameul a fost folosit pana acum in moda mai ales la accesorii. In acest an, rochiile si fustele de macrame se afla printre piesele preferate ale stilistilor, care le recomanda mai ales pentru moda verii.

Rochiile create de designerii caselor Gucci si Christian Dior pot fi purtate cu usurinta peste un costum de baie, la plaja, pentru un look rafinat.

Sursa foto: Style.com

Hainele crosetate, create cu ajutorul crosetelor, ace cu varful incovoiat, sunt adesea delicate, insa nu la fel de rafinate ca dantela.

Printre tendintele lui 2011 si-au facut loc insa atat dantela, macrameurile si hainele crosetate.

In colectiile de primavara-vara, designerii au ales tonuri pamantii pentru macrameuri si haine crosetate, dar si nuante de maro, portocaliu, crem si alb.

Cele mai multe haine si accesorii realizate prin aceste procedee au un look hippie, insa stilul de macrame si haine crosetate din 2011 pune accentul pe luxul modern.

Sursa foto: Style.com

Intre inspiratia hippie si cea nautica, macrameul si hainele crosetate se dovedesc versatile in acest sezon, insa pentru a obtine cel mai reusit look, afla care sunt recomandarile stilistilor.

Pentru un stil retro complet, combina o bluza sau o vesta din macrame cu o pereche de pantaloni evazati .

Costumele de baie crosetate nu sunt foarte comode daca planuiesti sa inoti, insa pentru a lenevi pe marginea piscinei pot fi look-ul cel mai potrivit in aceasta vara.

Combina hainele si accesoriile din macrame cu imprimeurile de inspiratie tribala pentru un look cu adevarat indraznet.

Sursa foto: Style.com

Accesoriile crosetate sau din macrame se afla si ele in atentia stilistilor. De la bijuterii, ca bratari sau inele, pana la genti si chiar sandale, macrameul si tehnica de crosetare si-au dovedit in timp abilitatea de a contribui cu succes la crearea unui look reusit.

Sandalele si gentile crosetate sau din macrame sunt insa mult mai delicate decat cele din materiale mai rezistente. Alege culori mai inchise, si tesaturi cat mai solide daca planuiesti sa le integrezi in garderoba ta zilnica.

Sursa foto: Beautytwist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului