Pentru ea

#acnee #imbatranire piele #diete piele #colagen #inflamatii piele #sucuri acidulate #elastina

Top 3 greseli alimentare care iti afecteaza tenul

Chiar daca utilizarea de produse cosmetice a crescut foarte mult in ultimii ani, se pare ca problemele de ten cu care se confrunta majoritatea populatiei sunt in crestere alarmanta. Specialistii spun insa ca una dintre cauzele majore care duc la diverse probleme ale sanatatii tenului este alimentatia. Iata care sunt cele mai nocive alimente pentru tenul tau.

1. Alimentele cu adaos de zahar

Chiar daca ai o zi proasta si vrei sa isi gasesti linistea savurand o inghetata savuroasa, gandeste-te de doua ori inainte de a face asta. Alimentele cu adaos de zaharuri foarte mari pot provoca inflamatii cronice in organism, care dauneaza nivelului de colagen si elastinei tenului tau intr-un proces cunoscut sub numele de glicare. Zaharul digerat ataca colagenul din piele de fiecare data cand mananci alimente dulci, cum ar fi bomboanele, inghetata, condimentele si alimente prelucrate. Afectiuni ale pielii cum este acneea rozacee pot fi favorizate de glicare.

2. Dietele cu index glicemic mare

Dietele cu index glicemic mare provoaca imbatranirea prematura a pielii. Amidonul, cum ar fi painea alba, pastele si orezul alb, aduce foarte mult zahar in sange, ceea ce duce la inflamatii in organism. Acest proces produce enzime care descompun colagenul si elastina, fapt ce duce la lasarea pielii si la aparitia ridurilor. Studiile au aratat ca inlocuirea alimentelor bogate glicemic cu unele cu valori glicemice mai mici, cum ar fi cerealele integrale si fasolea, te pot feri de acnee.

3. Uita complet de bauturile acidulate

Nutritionistii spun ca inamicul numarul 1 al tenului sunt bauturile acidulate, in special sucurile. Acestea pot contribui la imbatranirea prematura a pielii, la aparitia acneei sau alte afectiuni inflamatorii ale pielii, din cauza cantitatii mari de zahar pe care o contin si care sunt absorbite in sange extrem de repede.

De asemenea, alcoolul poate face ravagii pe pielea ta. Acesta deshidrateaza pielea si accelereaza procesul de imbatranire. Pentru a-ti mentine pielea cat mai sanatoasa, apa este cel mai bun remediu. Asadar, pentru a avea un ten mereu proaspat, fara riduri consuma cel putin doi litri de apa in fiecare zi.

O alta bautura care afecteaza pielea tenului foarte tare este si cafeaua sau orice alte lichide care contin cafeina, deoarece aceasta contracta vasele de sange, reduce circulatia si provoaca deshidratarea.

Sursa foto: blog.peauxeticexpressions.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare