Pentru ea

#moda #tendinte #sandale #pantofi

Tendinte care nu se demodeaza (II)

Indiferent de trendurile fiecarui sezon, anumite tendinte au devenit pur si simplu clasice si pot fi purtate indiferent de recomandarile sezoniere ale stilistilor. Afla care sunt cinci dintre tendintele care nu se demodeaza.

Pentru a-ti mentine garderoba la un standard inalt, stilistii recomanda achizitionarea hainelor de calitate, care sunt in afara trendurilor si te pot ajuta sa arati bine indiferent de tendintele fiecarui sezon.

De la fusta etno pana la gentile din piele lucioasa si jacheta de aviator de piele, afla cum sa integrezi cinci tendinte care nu se demodeaza in garderoba ta.

 

Fusta etno

 

Stilul feminin al fustei etno cu elastic la mijloc poate fi la fel de usor integrat intr-o garderoba cu tendinte hippie, dar si intr-un look casual.

Stilistii recomanda alegerea unei fuste care arata deosebit, cu imprimeuri neobisnuite, daca vrei sa achizitionezi o fusta etno care sa poata ramane in garderoba ta mult timp.

In schimb, culorile aprinse sunt de evitat, la fel si fustele care arata ca si cum ar face parte dintr-un costum de epoca.

Sursa foto: Fash99.com, Blog.craftzine.com

 

Pantofii si cizmele cu platforma si toc inalt

 

Combinatia de platforma si toc inalt a revenit in preferintele stilistilor in aproape fiecare decada a ultimilor 50 de ani.

Pantofii si cizmele cu platforma si toc inalt ofera cativa centimetri in plus, dar se pot mandri si cu mai mult confort decat pantofii cu toc inalt fara platforma.

Acest tip de incalminte intra in categoria trendurilor care nu se demodeaza doar atunci cand e vorba de un pantof sau cizma sofisticata, de calitate.

Inaltimea care nu trebuie depasita este de 2,5 cm (pentru platforma frontala) si de 10 cm (pentru tocuri). Daca te inalta mai mult decat atat sau prezinta excese cromatice sau de design, nu ii mai pastra in garderoba ta.

Sursa foto: Awomanandhershoes.blogspot.com, Coolspotters.com

 

Jacheta de aviator de piele

 

Dupa debutul in moda in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, jacheta de aviator a revenit in atentia stilistilor si in anii 1980 si a ramas o tendinta care nu se demodeaza.

Designul care pastreaza cel mai mult liniile initiale este cel care nu va fi influentat de tendintele trecatoare. Alege o geaca realizata din piele de calitate, cu mansetele tot din piele, nu tricotate.

Aceasta piesa poate ramane imuna trecerii tendintelor, doar daca respecta proportiile initiale. Variantele cu maneci stramte sau curele nu vor rezista la fel de bine trecerii timpului.

Sursa foto: Stylehive.com, Thehillsarelivin.blogspot.com

 

Pielea lucioasa

 

Creata acum aproape 200 de ani, pielea lucioasa nu si-a pierdut farmecul care o face sa fie relativ usor de purtat.

Stilistii recomanda alegerea unor accesorii simple din piele lucioasa, cum sunt posetele plic, gentile sau curelele.

Culorile care protejeaza acest trend de tendintele sezoniere sunt negru, rosu, grena, dar si nuantele nude .

Sursa foto: Purseblog.com

 

Sandalele cu talpa de pluta

 

Create in anii 1930 din dop de pluta, primele sandale de acest tip au fost create de designerul italian Salvatore Ferragamo.

Materialele din care sunt create aceste sandale de vara (dop de pluta, sisal ) sunt insa predispuse la uzura.

Pastreaza sandalele cu platforma care au un look vintage , dar si varful deschis. Cele cu varful inchis sunt mai incomode, iar cele de iarna nu se califica in categoria trendurilor care nu se demodeaza.

Sursa foto: Polyvore.com

Vezi inca cinci tendinte care nu se demodeaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare