Pentru ea

#moda britanica #stil feminin #moda

Style guide: Moda britanica si magazinele de top pe care sa le vizitezi

Stil vestimentar britanic

 

Englezii sunt recunoscuti pentru eleganta lor, desi nu se poate spune ca hainele sunt deosebite: practice si elegante, au taieturi simple, iar materialele sunt calduroase (din cauza vremii adesea racoroasa). Daca vrei sa-ti imbogatesti garderoba cu tinute stilate britanice, zboara cu vola.ro pentru o experienta de care sa-ti aduci aminte cu drag.

Iata care sunt principalele elemente prin care stilul vestimentar britanic iese intotdeauna in evidenta:

Culorile: cele mai populare culori sunt maro, bej, in general nuante cromatice specifice toamnei. Pe de alta parte, culorile puternice te pot scoate din anonimat. Le poti combina cu alte culori neutre, sau cu nuante pastelate. Atentie insa, nu utiliza mai mult de o piesa vestimentara in nuante puternice. Culoarea neagra subtiaza, dar ofera si un anumit rafinament vestimentar. Daca iti place sa te joci cu negrul, alege materiale si volume diferite si nu te sfii sa folosesti, in aceeasi tinuta, texturi mate sau lucioase, daca asta iti face placere. Combinatia alb-negru este foarte populara si permite foarte multe combinatii reusite. Culoarea roșie: este o culoare foarte apreciata de femei. Poti opta pentru rosu la un palton, capa, sau o haina care iti ofera un stil stilish. Poti combina rosu cu alb, sau cu gri. Culoarea visinie: este la moda, mai ales in sezonul de toamna. Poate fi o pata de culoare la o tinuta britanica stilata de sezon.      

  • Carourile: sunt renumite hainele in carouri britanice, fie ca este vorba despre trenciuri, haine sau fuste. Poti alege o tinuta simpla formata dintr-o fusta clos sau creion, cu un pulover maro sau visiniu. Poti incerca si accesoriile in carouri, te vor scoate sigur din anonimat. Iti poti face o tinuta frumoasa dintr-o camasa in carouri cu un blazer.
  • Sacourile din tweed cu cotiere maro: sunt tot o marca britanica, foarte usor de recunoscut. Avantajul acestei haine este aceea ca se potriveste foarte bine cu multe alte tinute.
  • Trenchul: este de fapt o haină cu catarame, cordon, buzunare si la doua randuri de nasturi. Se poate purta la pantofi cu toc, clasici, eleganti, dar si cu cizme cu toc. Poti opta pentru un trench foarte feminin, sau unul in stil retro. Aceasta piesa vestimentara se potriveste de milioane cu multe combinatii. Poti alege un trench in varianta bej, dar daca vrei sa iesi in evidenta alege unul visiniu, sau chiar negru.

Magazinele de top pe care doresti sa le vizitezi

Atunci cand ai cateva zile de vacanta pe care le petreci in Marea Britanie, este destul de dificil sa cauti informatii de unde poti sa-ti faci rost de lucrurile pe care le doresti. Ideal ar fi sa pleci de acasa cu toate datele de care ai nevoie.

  • Mark and Spencer: este un lant de magazine foarte popular in Marea Britanie, de aceea este dificil sa nu gasesti unul in drumurile tale. A inceput cu un simplu stand in Leeds, iar astazi are peste 1.000 de magazine in intreaga tara. Statisticile spun ca trec pragul acestui magazin peste 30 de milioane de cumparaturi pe an. Poti cumpara de aici imbracaminte pentru intreaga familie, dar gasesti si produse de bacanie. Exista si o varianta pentru produse alimentare, Mark & Spencer Simply Food.
  • John Lewis: este posibil sa nu gasesti aici produse vestimentare foarte la mopda, dar este preferatul tuturor cand vine vorba de lucruri de prima necesitate si de calitate. Gasesti aici imbracaminte, accesorii pentru intreaga familie, produse electronice, suveniruri.
  • Debenhams: poti gasi aici colectii exclusiviste din partea designerilor britanici si nu la preturi mari. Poti cumpara nu numai haine, dar si produse de uz casnic, sau accesorii, jucarii, mobilier, cosmetice, cadouri. Vei gasi aceste magazine destul de usor si iti vor placea produsele de calitate.
  • Fenwick: este un magazin de lux, care a fost infiintat la Newcastle, in 1882. Magazinele din lanțul Fenwick ofera imbracaminte si accesorii, atat pentru femei cat si pentru barbati. Unele dintre ele au si produse pentru copii. Angajatii sunt foarte amabili, sunt renumiti pentru acest lucru.
  • Selfridges: in general aceste magazine sunt plasate in cladiri cu o arhitectură deosebita. Si daca exteriorul este fascinant, interiorul iti va placea cu atat mai mult, pentru ca vei putea face nu numai cumparaturi, dar vei avea acces si la saloanele de infrumusetare. Poti cumpara de aici imbracaminte, aparatura electronică dar si multe alte lucruri.
  • House of Fraser: vei da peste aceste magazine destul de ușor, produsele lor sunt de calitate si au multe produse exclusive de designer.
  • Harrods: era imposibil sa nu pomenim de magazinele Harrods, fiindca aici gasesti multe produse de lux, imbracaminte, bijuterii, bauturi bine selectionate.

Retine elementele care te pot apropia cel mai mult de stilul vestimentar britanic:

  • Combinatiile bej, maro, caramel, negru, rosu.
  • Carourile.
  • Cizmele.
  • Fusta creion.
  • Trench-ul/ mantoul (clasic sau la doua randuri de nasturi).
  • Manusile lungi.
  • Palariile.

Sursa foto: https://imgur.com/a/GoE93cb Via: www.shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare