Pentru ea

#retro #haine retro # toamna iarna 2011 #stilul retro #tendinte iarna

Stilul retro, in tendintele iernii 2011/2012

Noul sezon toamna-iarna 2011/2012 aduce cu sine o reinventare a pieselor vestimentare clasice cu ajutorul notelor moderniste. Stilul retro face parte din tendintele pregnante ale perioadei actuale, astfel ca a sosit momentul sa iti inspiri tinutele din curentul fascinant al anilor '60 si '70 fara sa uiti sa adaugi un strop de culoare si curaj in garderoba.

Elegant si foarte feminin, stilul retro are o capacitate uimitoare de a-ti conferi un aer sofisticat, nobil si foarte cochet.
 

Vechiul devine nou

Tendintele iernii 2011/2012 fac un salt in trecut iti propun o noua abordare a senzualitatii. Incearca sa resuscitezi energia anilor '60 cu gulere in linie rotunda sau foarte inalte pe gat, paltoane fine cu umeri descendenti si maneci foarte lungi.

Materiale pretioase precum brocartul si catifeaua sunt foarte apreciate iarna aceasta, iar accesoriile realizate in pasla sunt elementele-cheie ale garderobei tale in stil retro.

Daca nu esti foarte convinsa ca aerul anilor '60 ti se potriveste, incearca sa analizezi cu atentie propunerile din acest sezon lansate de case de moda renumite precum Burberry Prorsum, Loewe, Louis Vuitton , Jean Paul Gaultier, Jil Sander, Yves Saint Laurent , Prada, Celine si Valentino.

De asemenea, poti face un salt de zece decenii in perioada anilor '70 prin intermediul creatiilor Jill Stuart sau House of Holland si-ti vei alimenta cu succes creativitatea.



Foto: becomegorgeous.com

Accesoriile stilului retro

Nu uita de dresurile perfect mate albe, negre sau in nuante pastel. Eleganta basca din blana se poate adapta cu succes tinutelor retro in anotimpul rece din acest an, iar cizmele inalte pana la genunchi au revenit in atentia designerilor de pretutindeni.

Nuantele vii, puternice si indraznete, la mare cautare in aceasta peroada, se potrivesc de minune tinutelor retro descrise mai sus. Rosul aprins, ruginiul, nuantele de caramiziu, ocru, portocaliu si tonurile neutre si pastel sunt cu siguranta pe lista must-have-urilor iernii 2011/2012.

Fustele si rochiile midi sunt si ele usor de integrat in tinutele retro, asa ca profita de eleganta lor cata vreme temperaturile ti-o permit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare