Pentru ea

#tratamente corporale #tratamente infrumusetare #beneficii scortisoara #tratamente #scortisoara

Scortisoara, parfumul frumusetii in sezonul rece. 5 beneficii surprinzatoare pentru piele si par

Scortisoara este condimentul cel mai de pret al frumusetii tale in sezonul rece. Pe langa mireasma seducatoare pe care o ofera pielii atunci cand este adaugata in creme sau lotiuni corporale, scortisoara are si puternice proprietati terapeutice, ajutandu-te sa iti pastrezi zilnic o frumusete desavarsita a corpului, din cap pana in picioare!

1. Are efecte antiaging

Adaugata in masti pentru ten si in impachetarile corporale, scortisoara este un puternic remediu antiaging impotriva ridurilor si a petelor sau semnelor inestetice aparute in urma expunerii intense la soare.

2. Stimuleaza cresterea parului

Scortisoara este un remediu naturist cunoscut pentru efectele puternice de stimulare a circulatiei sanguine de la nivelul scalpului, care ajuta la cresterea firelor de par si la combaterea caderii acestora. Pentru a te bucura de proprietatile remarcabile ale scortisoarei pentru par, introdu condimentul in mastile saptamanale sau in balsamul pe care il folosesti dupa spalare. Maseaza-ti bine scalpul cu el, cateva minute, apoi clateste cu apa calduta.

3. Trateaza acneea

Putina lume stie ca scortisoara este unul dintre cele mai eficiente si la indemana tratamente impotriva acneei. Introdusa in mastile si cremele de fata, scortisoara atenueaza aspectul si inflamatia cosurilor, curata pielea in profunzime si impiedica dezvoltarea bacteriilor care provoaca afectiunea.

4. Exfoliaza pielea

Scortisoara este un exfoliant natural grozav pentru pielea ta. Pudra aplicata pe pielea umeda prin masaj ajuta cu blandete la indepartarea celulelor moarte si la stimularea circulatiei sangelui, oferind o senzatie catifelata la atingere. Pielea ta va fi mai stralucitoare si mai sanatoasa inca de la prima aplicare.

5. Cicatrizeaza si trateaza eczemele

Scortisoara este si un antiseptic de nadejde, putand fi aplicata pe taieturi sau rani deschise, pentru prevenirea infectiilor. Cremele cu scortisoara ajuta la cicatrizarea acestora si la regenerarea celulara, astfel incat sa te bucuri in scurt timp de o piele luminoasa, sanatoasa si fara semne inestetice.

Potrivit specialistilor, simpla combinatie de miere cu scortisoara, aplicata pe zonele afectate de eczeme, ofera o senzatie rapida de alinare, hidrateaza pielea si ajuta la vindecarea afectiunii in cel mai scurt timp.

Sursa foto: fashionisers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare