Pentru ea

#salopeta #haine #moda #stil #feminin #tendinte #sezon #vara

Salopetele - inovatia sezonului cald

Salopetele au intrat in atentia designerilor inca din primavara anului trecut. Insa, nu multe fashioniste au indraznit sa poarte aceste piese vestimentare, considerandu-le extravagante sau inaccesibile oricarei siluete.

Anul acesta insa, desi nu multi se mai asteptau la un „come-back”, trendul salopetelor a revenit in forta pentru a urca temperatura in termometre vara aceasta. Fie ca ca sunt casual sport, elegante sau sofisticate, aceste piese vestimentare au facut senzatie pe podiumul international destinat colectiilor sezonului cald 2010.

 

Direct de pe Catwalk:

 

Casa de moda Ralph Lauren propune pentru acest sezon un stil casual sport al salopetei.  Tocmai de aceea a folosit ca metarial, denimul. Acest gest insa nu a fost adoptat si de catre alte case de moda, ca atare ca probabil nu vom vedea multe salopete din denim vara aceasta. O viziune mai accesibila a salopetei, tot pe linia aceasta casual sport, au gandit-o insa cei de la Lacoste . Accesorizata doar cu elemente de marcare a taliei, salopeta prezentata de designerii Lacoste poate fi o alegere potrivita pentru o zi torida de varawww.elle.com

www.elle.com

Pe de alta parte, multi designeri au ales sa adopte un stil mai minimalist in conceperea acestor salopete, marsand foarte mult pe imprimeuri sau croieli lejere in culori de baza ori nuante nude. Acest tip de salopete sunt foarte permisive, ele fiind usor de accesorizat in vederea adoptarii unei tinute originale. Stella MacCartney si Badgley Mischka sunt doar cateva dintre casele de moda care au optat pentru acest tip de croiala.www.elle.com

Nici influentele hippy nu au fost uitate de designeri cand au gandit aceste piese vestimentare. Casele de moda Etro sau Richard Chai si ale lor imprimeuri florale, materiale vaporoase sau volane dovedesc acest lucru. De altfel, acest tip de salopete sunt perfecte pentru noptile toride de vara.www.elle.com

Casa de moda Givenchy sau Karl Lagerfeld nu s-au dezis la capitolul „sofisticat”. Modelele create de acestea au transformat aceste salopetele deja intr-o piesa vestimentara statement.www.elle.com

www.elle.com

Daca te gandesti ca o salopeta nu poate fi si eleganta, ei bine te inseli. Arunca o privire asupra creatiilor designerilor Erin Fetherston sau Lanvin si ai sa te convingi de lucrul acesta. Materiale pretioase, drapaje, detalii atent lucrate, aceste case de moda s-au gandit la toate.

www.elle.com

In materie de croieli, nu putem spune ca s-a mers pe o regula precisa in realizarea acestor salopete. Lungimea pantalonilor a variat considerabil de la foarte scurt la pana la glezna, in partea de sus au fost acceptate atat modelele cu bretele, cat si cele cu un singur umar sau cu manecile scurte etc.

 

Cum sa porti salopeta?

 

• In cazul in care ai soldurile mai late, stai departe de salopetele scurte si opteaza pentru cele lungi. Sublinieaza talia cu o centura sau o curea pentru a atrage astfel atentia in partea de sus a corpului.

• Daca preferi salopeta de seara, mai eleganta, indreapta-ti atentia spre cele realizate dintr-un material  pretios, cum ar fi matasea care sa prezinte si mici detalii de paiete pentru un look mai deosebit.

• In cazul in care preferi salopeta simpla, in nuante nude sau cea alba, respectiv neagra, incearca sa adaugi un strop de culoare, accesorizand-o. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului