Pentru ea

#verde #verde smarald #culoarea anului 2013 #culoarea anului

S-a desemnat culoarea anului 2013: verdele smarald!

Pentru 2013, reprezentantii companiei americane Pantone au stabilit o noua culoare vedeta, care sa ia locul "pretigiosului" tangerin, nuanta in voga a anului 2012. Aceasta este verdele smarald, aleasa de Pantone in functie de influenta pe care a avut-o aceasta culoare pe plan mondial, in toate domeniile.

Astfel, verdele smarald a inlocuit nuanta Tangerine Tango, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca nuanta regala s-a folosit in industria cinematografica si de divertisment, in colectiile de arta de pe Glob, dar si in prezentarea destinatiilor de vacanta in voga.


Ducesa de Cambridge, cucerita de verdele smarald

Compania Pantone, specializata in productia de lacuri si vopsele, a facut deja o traditie ca la fiecare sfarsit de an, in luna decembrie, sa dezvaluie care este culoarea favorita in urmatoarele 12 luni. Acest obicei a fost initiat in anul 2000, iar cei de Pantone stabilesc anual culoarea favorizata in industria modei, in cea a obiectelor decorative si in industria produselor cosmetice.

In urma cu numai o luna, ducesa de Cambridge a purtat o rochie verde smarald in timpul unei vizite la Muzeul de Istorie Naturala, fara sa stie ca aceasta a fost stabilita ca fiind culoarea anului 2013.


Ce simbolizeaza verdele smarald?

Smaraldul este perceput ca fiind un simbol al luxului si al frumusetii, iar verdele trimite cu gandul la crestere, reinnoire si prosperitate.

"Verdele este nuanta cel mai des intalnita in natura - si ochiul uman vede mai mult verde decat orice alta culoare in spectrul de culori. Asa cum a facut de-a lungul istoriei, smaraldul continua sa fascineze si sa straluceasca", a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al companiei Pantone Color.

Verdele Smarald este succesorul nuantei Tangerine Tango, care a fost aleasa la sfaristul lui 2011 datorita aerului ei energic, ideal pentru ca oamenii sa "isi incarce bateriile si sa mearga inainte".

Designerii internationali au mizat pe verdele smarald inca din aceasta vara, dar si-au construit si colectiile viitoare in jurul culorii vedeta. Tracy Reese, Lepore Nanette, Tfank Barbara, NAHM si Marimeko sunt doar cateva dintre numele mari care au realizat colectii de primavara/vara in jurul culorii verde smarald.



Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului