Pentru ea

#rochie #stil #drapat #midi #vestimentatie #tinuta #moda #rochie drapata

Rochia drapata, nota de eleganta in 2010

Rochia drapata este un must have al noului sezon si preferata designerilor de pe catwalk. Este si lesne de inteles atata timp cat emana prin toti porii feminitate , frumusete si eleganta. Acest model pune in evidenta silueta si confera o imagine sexy, moderna si in acelasi timp romantica. Profita si tu de acest articol vestimentar pentru a-ti crea un look ireprosabil plin de sex-appeal.

Fiind o piesa vestimentare permisiva, rochia drapata poate fi purtata cu succes atat in timpul zilei, pentru un look business sau city chic cat si seara, pentru a reda stralucirea unei aparitii luxoase la un party de tip cocktail de exemplu.

Rochia drapata a aparut pe podiumul prezentarilor de moda inca din anii `20-`30, la initiativa designerului Madeline Vionnet. Considerat un articol in stilul neoclasic, inspirat din Grecia antica, drapajul a fost folosit in trecut atat pentru rochiile de tip toga, cat si pentru faimoasele sariuri indiene.

Daca in anii `20, Madeline Vionnet a fost cea care a dat startul defilarilor in cea ce priveste rochia drapata, astazi, specialista in domeniu este creatoarea de moda Vivienne Westwood . Creatiile acesteia au fost un exemplu si pentru alti designeri si astfel s-a ajuns la introducerea rochiei drapate printre tendintele lui 2010.

In functie de materialul din care este croita, aceasta rochie poate fi purtata atat la o tinuta casual , cat si la un outfit elegant, in varianta scurta, midi sau lunga.


Rochia drapata scurta


Scurta si mulata, aceasta rochie iti da un aer foarte sexy, punandu-ti in evidenta formele. Este o alegere perfecta pentru o iesire in club cu fetele. Poti alege o culoare simpla si de efect cum ar fi negrul, insa te poti juca si cu nuantele nude sau neon pentru un efect mai romantic.

Ai grija insa la accesorii si la cum alegi sa le asortezi cu rochia. Nu incarca prea mult outfit-ul cu bijuterii extravagante si fii atenta ca poseta si pantofii sa completeze armonios tinuta.


Rochia drapata midi


Acest tip de rochie ofera un aer elegant si modern, tocmai de aceea poate fi purtata atat ziua cat si seara. Pentru sublinierea taliei poti opta pentru o curea lata, iar pentru un plus de sex-appeal indreapta-te spre modelele cu taietura in V in partea din fata care scot in evidenta picioarele. Pentru un efect glamour, alege sa asortezi rochia cu o pereche de manusi din material pretios cum ar fi catifeaua sau dantela.


Rochia drapata lunga


Acest model se apropie cel mai mult de stilul clasic original al frumusetii feminine din Grecia Antica. Foarte delicat, cu o croiala ce aluneca pur si simplu pe linia corpului, acest articol vestimentar nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta, fiind perfect pentru o ocazie deosebita, mai pretentioasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare