Pentru ea

#cosmetice #ruj #fond de ten #pudra #infectii #rimel #cosmetice expirate

Riscurile frumusetii: rimelul - cauza infectiilor oftalmologice

Ai un fard de pleoape preferat, un rimel care iti da volum si iti defineste mai bine genele, un ruj intr-o nuanta care se potriveste oricarui outfit? Toate aceste produse cosmetice, pastrate mai mult decat ar trebui, pot deveni noua "locuinta" a germenilor si bacteriilor. Potrivit unor cercetari recente, produsele cosmetice, in special rimelurile, sunt o sursa inepuizabila de bacterii ce pot provoca infectii.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii de la doua universitati din Brazilia au testat 40 de rimeluri folosite de femei si au descoperit ca 79% dintre ele erau contaminate cu bacteria stafilococ.

Rimelurile, "locuinta" bacteriilor

Bacteriile prefera interiorul tubului de rimel, fiind un mediu umed si intunecat si isi stabilesc acolo noua "locuinta", mai ales daca au trecut trei luni de la folosirea rimelului si acesta a expirat.

Studiul a aratat, de asemenea, ca 86% dintre femeile participante nu arunca rimelul dupa trei luni si il folosesc pana cand acesta se termina.

Machiajul expirat poate provoca inrosirea ochilor si alte afectiuni grave. Ochii sunt foarte sensibili, motiv pentru care rimelul trebuie inlocuit dupa trei luni de folosire.

Produsele cosmetice expirate atrag bacteriile

Rimelul nu este singurul produs cosmetic pe care femeile il folosesc si dupa ce a expirat. Participantele la studiu au marturisit ca folosesc si creionul dermatograf, rujurile, balsamurile de buze, pudrele pentru fata si fondurile de ten, dupa expirarea datei de valabilitate.

Produsele cosmetice pentru ochi sunt cele mai periculoase, intrucat zona este sensibila si pot aparea iritatii sau chiar infectii oftalmologice puternice.

Sfaturi de la specialisti

Produsele cometice ar trebui sa fie personale. Prin urmare, nu le imprumuta nici celei mai bune prietene. Ea poate avea bacterii pe piele si din acest motiv si pielea ta va avea de suferit din cauza infectiilor. Specialistii spun ca machiajul este unul dintre cele mai simple moduri de a transmite germenii.

Mai mult decat atat, specialistii recomanda sa nu tii produsele cosmetice in baie, deoarece umiditatea si caldura incurajeaza aparitia bacteriilor.

Sursa foto: lepotaizdravlje.rs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare