Pentru ea

#stilist #stil feminin #consultant vestimentar #personal shopper #stilist pesonal

Personal shopper: ai vrea sa ai propriul stilist si consultant vestimentar?

In ultima perioada, in strainatate se vorbeste din ce in ce mai des despre personal shopper. La noi, acest concept este abia la inceput, dar cu siguranta nu va trece mult timp pana ce va deveni o tendinta cool. Si totusi, cu ce se ocupa aceasta persoana si de ce ti-ar fi utila?


Cine este personal shopper-ul?

Daca te uiti la o gala importanta de decernare de premii, cum este gala Globurilor de Aur sau gala Oscar, vezi o multime de vedete bine imbracate si aranjate din cap pana in picioare. Ei bine, de lookul lor se ocupa personal shopper-ul, o persoana care ofera sfaturi de stil si este consultant vestimentar.

Desi la prima vedere poate parea foarte simplu sa umbli prin magazinele de lux si sa sugerezi ce haine scumpe sa-si cumpere vedeta X sau Y, situatia nu este chiar atat de roz. Fiecare vedeta are un stil propriu si de multe ori nu este de acord cu indicatiile pe care le primeste de la propriul consultant vestimentar, intrucat considera ca stie cel mai bine ce i se potriveste.

In acest caz, personal shopper-ul trebuie sa-si ia toata munca de la capat, sa alerge din nou prin magazine, sa consulte reviste, sa discute cu designeri, sa prezinte mai multe variante de lucru si tot asa.


De ce este util sa ai un personal shopper

Personal shopper-ul poate parea un moft pentru persoanele care nu sunt foarte preocupate de felul in care se imbraca si nu au un stil vestimentar bine definit. Insa daca esti o persoana care vrea sa fie pusa la curent cu ultimele tendinte si te intereseaza sa iti formezi un stil propriu, consultantul vestimentar poate fi persoana potrivita pentru tine.

In general, personal shopper-ii fie au studii in domeniul modei, fie sunt pasionati de tot ce tine de fashion. In functie de personalitatea ta si de tinutele pe care vrei sa le obtii, stilistul iti poate oferi cele mai bune sfaturi. De exemplu, daca iti place stilul vestimentar al unei vedete, ii poti cere consultantului tau vestimentar sugestii despre cum te poti imbraca la fel. El va cauta in magaine replici ale unor piese vestimentare de la branduri celebrele si iti va propune sa le asortezi in asa fel incat sa ti se potriveasca.

De asemenea, daca lucrezi intr-un domeniu in care ai contact cu diversi clienti, esti business woman si vrei sa-ti imbunatatesti imaginea, personal shopper-ul te va ajuta cu sfaturi si idei de stil.

Trebuie sa stii ca un personal shopper te costa cel putin 100 de euro, insa pretul poate creste in functie de cerintele pe care le ai.

Sursa foto: looking-gooduk.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului