Pentru ea

#gucci #primavara 2011 #ciucuri

Noutati: primavara aceasta se poarta ciucurii

Ciucurii, accesoriu elegant rezervat de obicei gentilor de piele, devin, in aceasta primavara, un trend general, de la haine pana la bijuterii.

In acest sezon, ciucurii fac tranzitia de la genti la pantofi, rochii, curele si chiar palarii. Simbolistica eleganta a ciucurilor i-a convins pe designeri sa ii introduca in noile trenduri, influentate in parte de stilul militar, abandonat in noul sezon.

O forma de arta in timpuri medievale, ciucurii raman un simbol al luxului si elegantei, dupa ce au fost folositi de-a lungul istoriei in uniformele militare si in hainele religioase.

Ciucurii de matase revin in forta pe podium in forma lor originala, fiind limitati de un singur criteriu: calitatea.

Hainele si accesoriile cu ciucuri pot capata un aspect luxos, daca ciucurii, din matase sau din piele, sunt realizati cu atentie la detalii, pentru un aspect autentic.

Gucci a integrat ciucurii in mai multe tinute pentru colectia de primavara-vara 2011, fie in forma lor simpla, fie combinati cu detalii cu funii de matase.

Gucci. Sursa foto: Thachroniclez.com

Daca pana acum, ciucurii erau aplicati in mod discret mai ales pe genti, in aceasta primavara, ei devin un element de atractie pentru privire.

In noul sezon, ciucurii pot fi mari, foarte lungi sau colorati puternic. Din element discret, ei se transforma intr-un adevarat fashion statement in aceasta primavara.

Ciucurii au fost prezenti intr-un mod inedit si in noua colectie Pucci: mici, dar foarte multi. In combinatie cu dantela si culori metalice, ciucurii creeaza un look chic boem.

Funia si ciucurii sunt o combinatie reusita, fie pentru un look elegant (matase), fie pentru un aspect mai casual. Funiile de matase din colectia Gucci sunt o emblema a elegantei, dar, pentru un look mai sportiv si nepretentios, pielea intoarsa poate fi ornata cu funii si ciucuri din canepa sau bumbac.

Sursa foto: Fashionising.com

 

Incaltaminte

 

Tranzitia ciucurilor de la genti la pantofi si sandale nu a fost dificila, mai ales ca materialul a ramas acelasi: pielea.

Daca vrei sa-ti imbogatesti garderoba cu o pereche de incaltaminte cu ciucuri, tine cont de faptul ca aceste accesorii arata cel mai bine pe incaltamintea cu tocuri sau talpa inalta.

O pereche de sandale cu ciucuri nu te va obliga sa porti o tinuta foarte eleganta, insa evita combinatia dintre ciucuri si haine foarte casual sau sport.

Sursa foto: Afterstylecomesfashion.com

 

Bijuterii

 

Ciucurii sunt un accesoriu preferat in acest sezon si de designerii din lumea bijuteriilor.

Bijuteriile cu franjuri si ciucuri au fost folosite la prezentarile de moda Chanel, Louis Vuitton si Dior pentru acest sezon.

Imbinarea stilului art deco cu clasicismul elegant al ciucurilor ofera mai multe optiuni, mai ales ca restrictiile pentru combinatiile de metale au fost abandonate de stilistii de bijuterii.

Fiind un element decorativ cu simbolistica puternica, ciucurii vor fi observati imediat in tinuta ta. Din acest motiv, evita supraincarcarea tinutei cu mai mult de un articol vestimentar sau bijuterie cu ciucuri.

Sursa foto: Polyvore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare