Pentru ea

#imbracaminte japonia # linie de imbracaminte

Iti plac plimbarile iarna? Verifica cum sa te imbraci pentru a nu raci

Activitatea in aer liber, chiar daca este doar o plimbare, este esentiala pentru mentinerea unei stari fizice si psihice sanatoase. Iarna, insa, ar trebui sa ai grija in special de confortul termic - atunci nu numai ca te vei proteja de infectii, dar nici nu te vei grabi sa ajungi acasa din cauza inghetului. Cum sa te imbraci pentru o plimbare de iarna?

 

Izolare adecvata de suprafata inghetata

Indiferent daca pasessti prin zapada, noroi cu zapada sau bulgari inghetati, talpa subtire a pantofului te poate anunta foarte repede ca devine din ce in ce mai putin confortabil, iar frigul neplacut acopera parti din ce in ce mai mari ale corpului. De aceea este atât de important sa-ti izolezi efectiv picioarele de pamântul rece. Prin urmare, este esential sa porti pantofii potriviti – indiferent daca sunt cizmele de zapada de dama sau botinele preferate, este necesara o talpa mai groasa, care va avea in plus si un trapper sau benzi de rulare. Datorita acestui lucru, te vei proteja de suprafata inghetata si nu vei aluneca pe gheata sau pe zapada cazuta.

Cizmele de zapada mai inalte pentru femei sunt, de asemenea, o protectie adecvata impotriva factorilor precum topirea zapezii sau namolul de zapada umed si murdar calcat in picioare. Iti recomandam sa alegi cizme de zapada, care nu sunt doar din materiale impermeabile ci au si o izolatie adecvata care va va asigura confortul picioarelor tale. O talpa mai groasa si stabila nu este mai putin importanta - poti conta pe ea si atunci când vine vorba de cizmele de zapada de dama.

O imbracaminte exterioara, adica o jacheta calda si impermeabila

In timpul unei plimbari pe timp de iarna, pe lânga ploaie si zapada, te poti astepta la faptul ca, poti fi adesea expusa la umiditate crescuta si inghet. Prin urmare, este necesara imbracamintea exterioara adecvata pentru ca la sfârsitul plimbarii sa te intorci acasa uscata si calduroasa. Prin urmare, cel mai bine vor functiona jachetele usoare si calduroase, cel putin in spatele fundului, si din materiale care nu se vor uda si nu vor lasa sa treaca vântul rece. Merita sa acorzi atentie atât straturilor interioare, cât si exterioare, precum si izolatiei utilizate intre ele. Gulerul strâns, gluga, precum si asigurarea fermoarelor si a mânecilor vor aduce un plus pentru confort.

Lenjerie termica

Desi pentru unii oameni poate parea un lux in cazul unei plimbari obisnuite, cu siguranta ne va proteja de inghet, si asta pentru ca va preveni transpiratia in timpul efortului mai mare si astfel nu te vei intoarce acasa cu tricoul ud. Avantajul sau este si faptul ca limiteaza numarul de tricouri si hanorace purtate sub jacheta, desi cel mai bine este totusi sa te imbraci cu mai multe straturi de haine.

Caciuli, fulare si manusi

Chiar daca sunt doar adaosuri, sunt de mare importanta pentru confortul tau termic. Bine ar fi astfel sa alegi ceva care sa se potriveasca cu celelalte elemente ale garderobei tale, precum jacheta sau cizmele de zapada de dama. Ar trebui sa acopere bine zonele sensibile, cum ar fi urechile sau gâtul. Cele mai bune sunt cele din materiale naturale precum lâna sau pielea sau materiale sintetice de inalta calitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului