Pentru ea

#purtare pantofi cu toc # dureri spate #dureri picioare #sfaturi practice #pantofi cu toc #pantofi #incaltaminte

Invata sa porti corect pantofii cu toc, pentru a scapa de dureri

Tocurile inalte iti confera eleganta si stil, dar in acelasi timp iti pot crea o multime de neplaceri. Iata care sunt cele mai importante reguli de urmat atunci cand porti incaltaminte cu toc pentru a reduce durerile de spate sau de picioare.

Atentie la masura

Purtarea unei perechi de pantofi cu un numar mai mic este intotdeauna o greseala majora, iar daca au si tocuri mult prea inalte, atunci te afli intr-o dubla incurcatura. Cea mai des intalnita problema la pantofii cu toc este ca piciorul are tendinta de a aluneca in fata. Astfel, atunci cand mergi la cumparaturi, cauta pantofii potriviti ca numar si care iti tin glezna bine fixata.

Alege inclinatia potrivita

Ce femeie n-ar da confortul pe obtinerea catorva centimetri in plus. Dar oare merita? Pantofii cu toc muta centrul de greutate al corpului si, cu cat panta este mai abrupta, cu atat greutatea nu va mai fi suportata uniform de coloana si vor aparea durerile de spate. Specialistii sustin ca o femeie incepe sa acuze dureri, in medie, dupa o ora si 10 minute de purtat tocuri.

Testeaza incaltamintea noua

Inainte sa incalti o pereche noua de pantofi cu toc la o nunta, la un interviu de angajare sau la o intalnire, asigura-te ca i-ai testat purtandu-i macar prin casa cateva ore. In felul acesta, vei sti dupa cat timp iti obosesc picioarele, dar si daca nu cumva iti fac bataturi sacaitoare.

Foloseste pernute amortizoare

In magazinele de incaltaminte vei gasi fel si fel de accesorii care te vor ajuta in lupta cu inaltimea. Mai exact, pernute amortizoare din silicon, care vor usura purtarea pantofilor mai putin comozi.

Nu sta in picioare prea mult timp

Aseaza-te de cate ori ai ocazia! Odihneste-ti picioarele la fiecare jumatate de ora pentru a reduce la minimum presiunea exercitata asupra coloanei.

Mentine spatele drept

Atunci cand porti pantofi cu toc trebuie sa iti mentii si o pozitie corecta a corpului, mai exact spatele drept, intrucat o postura potrivita nu numai ca reduce stresul la nivelul picioarelor, dar, de asemenea, te va face sa arati mai eleganta.

Alege tocurile groase

Poate ca nu ti se vor parea la fel de elegante, insa tocurile groase iti confera mai multa stabilitate si mai putine sanse de a te alege cu dureri de picioare. Un pantof cu platforma iti da inaltimea dorita, iar avantajul este ca panta talpii este mult mai redusa, ceea ce va face mersul mult mai simplu.

Sursa foto: nusophisticate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare