Pentru ea

#demachiere #machiaj #inlaturare machiaj #machiaj rezistent la apa

Invata sa inlaturi corect machiajul waterproof

Vara, atunci cand transpiram mai mult sau cand mergem la plaja ori la piscina ne-am obisnuit sa folosim cosmetice rezistente la apa. Doar ca ele au o particularitate: sunt mai greu de indepartat. Vestea buna este ca exista cateva trucuri utile pentru a inlatura chiar si acest gen de machiaj.

Alege demachiantul potrivit

Mai intai de toate, cumpara-ti un demachiant cu formula bifazica ulei si apa. Este perfect pentru mascara waterproof. Cauta unul fara parabeni, a carui toleranta a fost testata pentru ochii sensibili, dar care sa fie si hipoalergenic, adica sa nu provoace alergii.

Pune pe o discheta din bumbac lotiunea demachianta, inchide ochii si maseaza cu delicatete pleoapele, apasand usor la radacina genelor. Nu trebuie sa exerciti o presiune prea mare asupra lor si nici sa freci cu discheta in miscari circulare pentru ca vei incurca genele si se vor rupe foarte usor. Tine discul demachiant pe pleoape 10-20 de secunde pentru a te asigura ca rimelul a fost bine dizolvat.

Retrage cu delicatete discul din bumbac spre exteriorul genelor, de la radacina spre varfuri. Abia cand vei deschide ochii si te vei privi in oglinda iti vei da seama daca ai scapat de excesul de mascara. In cazul in care inca mai ai urme de rimel pe gene, repeta pasii pana cand pleoapele tale sunt curate.

Solutii de avarie

Mai exista un truc simplu in cazul in care folosesti un rimel mult prea dur si prea greu de indepartat. Inmoaie un betisor de urechi in demachiant si freaca usor la radacina genelor pana cand se curata. Foloseste apoi o crema demachianta obisnuita pentru a indeparta ultimele urme de mascara.

De asemenea, si in cazul in care folosesti machiaj rezistent la apa pentru sprancene trebuie sa ai grija si sa nu freci locul cu discul demachiant pentru ca altfel risti sa ramai fara sprancene.

Exista insa nu doar rimel waterproof, ci si fond de ten rezistent la apa. In acest caz trebuie sa folosesti un lapte demachiant gras, apoi o lotiune tonica pentru ten.

In cazul in care nu ai un demachiant profesional pentru indepartarea cosmeticelor waterproof poti folosi un strop de ulei de migdale tot pe o discheta din bumbac. Este perfect pentru eliminarea machiajului rezistent la apa.

Sursa foto: beauty.pianetadonna.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului