Pentru ea

#tinute #toamna #stil feminin #stil

Gata cu scuza „N-am cu ce ma imbraca!”

 

Oriunde te-ai uita, esti bombardat/a de noile trenduri care se poarta sezonul asta, nu ti se pare? Ai vrea sa tii pasul cu ele, dar chiar nu iti poti schimba garderoba in fiecare anotimp.

In 2017 studiile aratau ca hainele au un ciclu de utilizare din ce in ce mai scurt. O cercetare a Fundatiei Ellen MacArthur afirma ca numarul mediu de purtari ale unui obiect vestimentar a scazut cu 36% fata de acum 15 ani. Ceea ce se traduce prin purtari mai putine, mai multe haine cumparate si, implicit, mai multe aruncate.

Noi ne-am gandit sa trecem in revista tendintele toamnei in materie de moda si sa te invitam sa-ti reinventezi garderoba existenta. Fiindca, partea cea mai faina cu trendurile e ca an de an revin cu chestii cool pe care, ce sa vezi, tu le ai deja!

1. Carourile

Carourile s-au intors in tendinte. Fie ca e vorba de o camasa, un sacou sau o fusta in carouri, sigur ai ceva cu acest imprimeu in dulap. Si bine faci! Pentru ca pare ca nu se vor demoda prea curand. Daca crezi ca sunt prea indraznete carourile, incearca sa le combini cu alte elemente intr-o singura culoare, de preferat una neutra – alb, negru sau bej.

2. Culorile luminoase, saturate

Chiar daca temperaturile au scazut, asta nu inseamna ca trebuie sa treci la culori terne si reci, dimpotriva. Specialistii iti recomanda sa ramai la culorile puternice, dinamice. Poti sa raspunzi provocarii cu curaj si sa combini mai multe articole de imbracaminte in astfel de nuante. Incearca o fusta portocalie, o bluza lila si poate chiar si o geanta roz. Indrazneste si nu vei regreta!

Dar stii care e temerea cea mai mare vis-a-vis de aceste articole de imbracaminte: se decoloreaza. Relax! Foloseste un detergent creat special pentru a pastra vii culorile hainelor tale pentru muuuult timp. Detergentul lichid Colores de la Asevi are marele avantaj ca este potrivit atat pentru spalarea manuala, cat si cea automata - ceea ce inseamna ca il poti folosi si pentru imbracamintea mai delicata. Iar stralucirea culorilor – Wow! Noi atat iti spunem.

Si ca sa fii in tendinta ultimilor 1,5 ani - e adevarat, una pe care nu si-a planificat-o nimeni - nu uita sa elimini germenii, bacteriile, virusurile de pe haine cu Igienizantul aditiv textil Gerpostar. Il poti folosi impreuna cu balsamul obisnuit atat pentru rufele albe, cat si colorate. Te scapa de „crocobauri” la orice temperatura de spalare, chiar si in apa rece. In plus, masina ta de spalat iti va multumi, caci astfel ii cureti tamburul de microorganisme.

3. Camasile cu nasturi

Cine nu are in garderoba o astfel de camasa? Indiferent ca e stil office, supradimensionata sau hippie, scoate camasa din dulap si poart-o cu incredere. Este un articol de imbracaminte foarte versatil, care te poate salva in multe situatii. Il poti asorta cu fuste, blugi, innodat in talie sau pe post de jacheta peste un tricou. Cel mai dragut e cand porti camasa iubitului – asta da statement!

4. Compleurile

Multa lume se astepta sa nu mai revina niciodata la moda. Ei, iata ca se poate! Seturile formate din doua piese de aceeasi culoare sau acelasi imprimeu sunt din nou in colectiile designerilor si defileaza pe covorul rosu. Dar stai, nu trebuie sa iti cumperi acum ceva nou. Daca nu ai un compleu propriu-zis, poti combina doua elemente din aceeasi zona cromatica – o fusta sau un pantalon cu un sacou. Look-ul tau va fi cu siguranta unul elegant, iar daca alegi si cateva accesorii potrivite esti gata pentru orice eveniment.

5. Franjurii

Da, da, aceste elemente care dau energie pana si celor mai banale tinute! Oricat de simple ar fi hainele pe care le porti, o geaca, o pereche de blugi sau o geanta cu franjuri vor da acea senzatie de miscare placuta a corpului si te vor scoate din anonimat. Doar nu degeaba tinutele de dans au franjuri unduitori. Singura problema ar fi ca nu poti spala aceste haine la masina automata, deoarece micile bucati de material se pot rupe, asa ca trebuie spalate de mana (insa ai cu ce, tocmai ti-am recomandat gama Asevi). Parol, efectul unei tinute cu franjuri merita!

Fotomodelul american Lauren Hutton spunea ca „Moda este ceea ce iti este oferit de 4 ori pe an de designeri. Stilul este ceea ce alegi.” Iar cand poti fi la moda fara sa cheltuiesti in plus, podiumul e al tau!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare