Pentru ea

#fashion #moda #fusta #stil vedeta #tendinte toamna 2013 # fusta pliuri #ce fuste se poarta #tendinte 2014

Fusta cu pliuri, o piesa vestimentara nemuritoare. Iata istoria sa in cateva scene memorabile

Fustele cu pliuri asortate cu nuantele pastelate si pantofii Oxford sau stiletto sunt cea mai noua tendinta a primaverii 2014. Acestea nu sunt insa o piesa vestimentara tocmai noua. Fustele plisate readuc doar in prim-plan atmosfera interbelica si spiritul clasic de odinioara. Iata cateva perioade de glorie ale fustelor plisate in unele dintre cele mai memorabile pelicule:

1. Elizabeth Taylor in 1950

Fustele cu pliuri sunt niste piese vestimentare atemporale, care nu se vor demoda niciodata, iar acest lucru il arata si o secventa dintr-o pelicula realizata in anii '50, in care faimoasa actrita Elizabeth Taylor poarta o fusta cu pliuri midi, care lasa se intrevada glezna subtire, pusa in evidenta de o pereche de pantofi decupati, cu toc gros si o curea fina.




2. Grace Kelly in 1955

Nici in anii ce au urmat, fusta cu pliuri nu si-a pierdut din stralucire si eleganta. Ea a fost purtata in 1955 si de actrita Grace Kelly. Nuanta pastelata a acesteia i s-a potrivit perfect actritei, dandu-i un aer misterios si sic in acelasi timp. Fusta plisata purtata de Grace a fost pusa in evidenta cu ajutorul unui top cambrat, cu imprimeuri albe, semn ca si printurile erau in mare voga inca de atunci.



3. Ali McGraw in 1970

Din anul 1970, fusta cu pliuri capata o noua nota. Designerii renunta la pasteluri si merg pe tonuri mai curajoase si chiar pe modelul scotian, dovada este o secventa din filmul "Love Story", in care actrita Ali McGraw poarta cu stil un astfel de model de fusta plisata.



4. Lauren Hutton in 1974

Anul 1974 vine cu schimbari si mai majore in ceea ce priveste fusta cu pliuri. Aceasta isi pierde din volum si devine mult mai cambrata, cu talia foarte inalta si cu cateva pliuri in partea din fata. De asemenea, fusta cu pliuri vine in combinatii mai inedite si mult mai lejere, precum tricoul simplu, din bumbac.



5. Issey Miyake in 2013

In prezent, fusta cu pliuri capata o cu totul o alta nota. Aceasta are un design mult mai futurisit, este plina de culoare si vine in combinatii inedite de incaltaminte, precum botinele cu accente rock.



Sursa foto: glamour.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului