Pentru ea

#frumusete #machiaj #make-up #fond de ten #ruj #rimel #pudra #fard de obraz #pasti #sarbatoare #tinuta de sarbatori

Frumoasa de Pasti, cu bani putini

O vizita la salonul de infrumusetare este rasfatul pe care si-l doreste orice femeie, in special la inceput de primavara, cand pielea trebuie revitalizata, parul tuns si coafat dupa noile tendinte, iar musculatura tonifiata. O ocazie excelenta pentru ingrijirea corpului este sarbatoarea de Pasti, moment in care saloanele cosmetice sunt luate cu asalt de doamne si domnisoare.

Pentru ca este o perioada dificila din punct de vedere financiar, iti propunem cateva trucuri prin care poti arata superb fara sa simti rezultatele prea tare la buzunar.

In aceasta perioada de criza, este mult mai avantajos sa inveti sa ai grija de tine acasa, cumparandu-ti produsele potrivite. Vei beneficia de ele pe o perioada mai mare de timp si vei economisi destul de multi bani.

Cum sa te ingrijesti acasa

 Masti de fata 100% bio

In bucataria ta cu siguranta se gasesc toate ingredientele de care ai nevoie pentru a-i da luminozitate tenului. Cu produsele potrivite poti face o masca naturista benefica pielii tale obosite si lipsite de stralucire. In functie de tenul tau, este nevoie sa alegi ingredientele.

Pentru ten normal : se amesteca bine un galbenus de ou cu doua linguri de branza de vaci, pana se obtine o pasta omogena. Se aplica masca pe fata, apoi dupa aproximativ 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.

Pentru ten gras: se da prin razatoarea mica un morcov, se adauga o lingura de smantana dulce, apoi se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

Pentru ten uscat: curata marunt un mar si amesteca-l cu o lingura de miere. Aplica pasta pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute, dupa care spala-te cu apa calduta.

Tips: Intotdeauna, inainte de a aplica o masca trebuie sa-ti cureti bine tenul si gatul.

 Masti de par

 La fel ca si in cazul pielii si parul are nevoie de o ingrijire adecvata. Nu ai nevoie de lucruri complicate, ci doar de rabdare. Parul tau prea aspru sau prea lipit de cap se poate transforma intr-o „podoaba” in adevaratul sens al cuvantului, daca ii oferi cateva minute de rasfat.

Par uscat, deteriorat: Se prepara o masca din miere, otet de mere si apa calda. Se pun o lingurita de miere si una de otet la o cana de apa calda. Inmoi un pieptene in aceasta solutie si il treci prin parul proaspat spalat de mai multe ori. Dupa aplicare nu se mai clateste parul, ci se lasa sa se usuce natural.

Par gras: se amesteca bine un galbenus de ou si patru linguri de lamai. Se aplica pe toata lungimea parului si se lasa masca sa actioneze 20 de minute, dupa care se clateste foarte bine.

Par normal: pentru a-i da stralucire parului tau, poti folosi o jumatate de banana, un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Se unge bine parul cu aceasta pasta si se lasa timp de o ora. Se clateste cu apa din abundenta.

 Exfolierea celulelor moarte

Prin acest tratament cosmetic , celulele moarte de la nivelul epidermei sunt indepartate, lasand un aspect catifelat pielii. Si tu poti recurge la acest tratament acasa, fara sa fii nevoita sa cheltui vreun ban. Iata cateva retete utile care iti pot face pielea ca matasea, in doar cateva minute, cu ingrediente proaspete din bucataria ta:

  • amesteca patru linguri de smantana cu trei lingurite de sare fina iodata si maseaza usor pielea cu pasta obtinuta;
  • pune pe un burete o lingura de tarate de porumb (sau malai mai mare) si toarna o cantitate mica de gel de dus . Freaca bine pielea, insitand in zona coatelor si a genunchilor, locurile unde celulele moarte se acumuleaza si ingroasa pielea;
  • amesteca ulei de masline cu zahar tos si maseaza usor pielea cu pasta obtinuta.

Este bine ca acest procedeu sa se repete o data pe saptamana si astfel pielea ta se va pastra mai tanara, mai frumoasa. Este un tratament care imbunatateste circulatia sagvina, prevenind aparitia celulitei si a imbatranirii premature.

Cum sa te machiezi acasa

Sa te machiezi singura  nu este un procedeu atat de greu. Trebuie sa ai produsele potrivite si mult curaj. Nu este nevoie sa ai o trusa impresionanta de cosmetice pe care sa le folosesti din cand in cand, ci doar cateva produse importante care sa iti puna in valoare frumusetea. Iata de ce produse ai nevoie si cat de usor pot fi utilizate, pentru un efect impresionant:

Fond de ten . Daca ai tenul gras, ai nevoie de un fond de ten matifiant. Daca ai un ten uscat, trebuie sa folosesti un produs foarte hidratant. Regulile sunt simple, aceleasi ca si in cazul mastilor de fata sau de par! Pe langa aspectele legate de tipul tenului, nu uita sa iei in considerare nuanta naturala a pielii. In magazinele de specialitate, gasesti mostre unde poti sa incerci produsul potrivit. In cadrul acestor magazine exista persoane special instruite pentru a-ti oferi sfatul de care ai nevoie.

Aplicarea fondului de ten este foarte simpla. Se ia o cantitate mica si se intinde pe fata in sensul acelor de ceasornic. Se repeta procedura pana cand ai obtinut o nuanta uniforma pe fata, pe gat si pe decolteu.

Tips: poti folosi ca baza de machiaj, crema pe care o folosesti zi de zi pentru a-ti hidrata pielea sau o masca hranitoare obisnuita.

Rimel. Pentru a-ti intensifica privirea, produsul cel mai important este mascara. In functie de efectul pe care vrei sa-l obtii, optezi si pentru produsul adecvat. (o sa pun linkul de la articolul cu rimelurile)

Fard de obraz. Blush-ul este un produs foarte usor de aplicat care confera un aspect de naturalete si prospetime tenului tau. Acesta are si rolul de a armoniza trasaturile fetei si de a corecta mici imperfectiuni. Citeste mai multe despre fardurile de obraz chiar aici. 

Rujul. Indiferent de nuanta pentru care optezi, buzele tale vor arata mai senzuale daca le dai putina culoare. In nuante de rosu sau de roz, rujul iti pune in valoare gura si zambetul. Afla mai multe amanunte despre cum rujuri cititind aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare