Pentru ea

#vestimentatie #conformatie #aacentuare #ascundere #atletic

Expertul acasa.ro, creatoarea de moda Silvia Terziu: Stilul vestimentar adoptat in functie de conformatia corpului

Fiecare dintre noi este unica, are propria conformatie si propriile caracteristici, iar vestimentatia aleasa trebuie sa tina cont de aceste aspecte! In functie de caracter, de personalitate, de gusturi, ne cream un stil propriu in ceea ce priveste orice tinuta adoptata. Decidem astfel ce parte a corpului dorim sa o punem mai mult in evidenta sau ceea ce intentionam sa acoperim, sa ascundem. 

Standardele actuale indica o talie subtire, solduri nu foarte proeminente, silueta zvelta si statura inalta drept fiind trasaturi care denota frumusetea unei persoane de sex feminin, chiar daca acest concept al frumusetii este unul relativ.

Vestimentatia aleasa trebuie sa fie in primul rand comoda, feminina, in pas cu tendintele modei. 

Talia joasa nu se mai poarta!

In Romania, soldurile mari sunt deseori ascunse cu ajutorul bluzitelor sau rochitelor largi in zona taliei, pe cand in Statele Unite, de exemplu, femeile chiar le scot in evidenta, prin rochite mulate pe corp, sau bluzite scurte pana in talie ori pantaloni jeans cu talia joasa. In opinia mea, talia joasa nu se mai poarta deloc.

O persoana cu o silueta plinuta ar trebui sa adopte un stil vestimentar care sa nu ascunda formele corpului, ci sa isi valorifice calitatile, prin materiale ferme, bine structurate, croieli drepte.

Pentru o silueta atletica, fara forme proeminente, de evitat sunt tinutele masculine, simple, care ascund formele corpului si nu pun in evidenta calitatile celei care le imbraca. De preferat sunt tinutele asimetrice, accesorizate, feminine si vaporoase.

Formele planturoase ale corpului sunt cel mai bine puse in valoare de diferite croieli simple, care nu ascund, dar scot in evidenta o singura parte a corpului. De exemplu, o bluza de mohair pentru toata ziua, care va ascunde o talie robusta si va scoate in evidenta umerii.

Indiferent de conformatia pe care o avem, la moda este atat eleganta, cat si curajul, hainele avand rolul de a ne contura cat mai bine personalitatea si trasaturile specifice.

 

Silvia Terziu

Creatoare de moda

www.silviaterziu.com

Showroom: Strada Lipscani nr 52, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului