Pentru ea

# ghete impermeabile # alegere ghete impermeabile # ghete impermeabile barbati # ghete impermeabile femei #ghete impermeabile copii

Echipeaza-te cu ghete impermeabile pentru sezonul rece! Iata ce trebuie sa stii inainte de a le cumpara

O pereche de ghete impermeabile este indispensabila din garderoba oricui, indiferent ca este vorba despre un copil, o femeie sau un barbat. Ghetele de iarna, impermeabile, te ajuta sa circuli in conditii de siguranta pe tot parcursul iernii, dar in special in zilele in care soselele sunt acoperite de polei, gheata sau zapada.

 

Ghete impermeabile sau ghete rezistente la apa? Este acelasi lucru?

In primul rand trebuie sa lamurim un lucru. Ghetele impermeabile si ghetele rezistnte la apa sunt total diferite. Prin urmare, este important sa stii sa diferentiezi cei doi termeni, dar sa cunosti si diferentele dintre acestia.

Pentru a confectiona ghete impermeabile, pantofarii folosesc un material 100% rezistent la apa. In acest fel, apa nu va putea intra prin material, iar picioarele tale vor ramane uscate, indiferent de conditiile meteo si de timpul pe care-l petreci in exterior, intrand in contact cu apa sau zapada.

Pe de alta parte, ghetele rezistente la apa sunt fabricate dintr-un material ce poate suporta contactul cu apa, insa doar pentru un anumit timp. Acestea nu sunt impermeabile si nu ofera protectia necesara impotriva udarii picioarelor. 

Ce trebuie sa stii cand cumperi ghete impermeabile pentru sezonul rece

Cand cumperi ghete de iarna este important sa fii atent nu doar sa fie impermeabile ci si sa fie utile in zilele cu zapada, polei, si chiar pentru drumetii la munte, daca iti plac plimbarile lungi si dese. Iata asadar, 5 criterii la care trebuie sa fii atent cand alegi ghetele pentru iarna:

1. Impermeabilitate! Desigur, stim deja ca in sezonul rece predomina ploile si zapada. Prin urmare este important sa alegi ghete impermeabile pentru a evita sa te uzi la picioare. Indiferent daca le cumperi doar pentru oras, este important sa poti circula fara probleme in sezonul rece.

2. Talpa aderenta. Zapada, gheata si poleiul apar negresit in fiecare iarna. Prin urmare trebuie sa te asiguri ca ghetele pe care le alegi au o talpa cu o buna aderenta. Asadar, o pereche de ghete impermeabile antiaderente nu trebuie sa lipseasca din dulapul tau de incaltaminte.

3. Inaltimea ghetelor. Indiferent daca vorbim de ghete impermeabile dama sau ghete impermeabile barbati, inaltimea este extrem de importanta. Pentru a nu te uda la picioare in zilele cu zapada, este important ca ghetele sa fie inalte. Acestea trebuie sa depaseasca nivelul glexnei cu minim 5 centimetri pentru a-ti oferi protectia necesara.

4. Marime. Cand alegi ghete de iarna este important sa le iei cu jumatate de numar mai mari. Ideal ar fi ca in momentul in care le probezi sa ai la tine o pereche de sosete groase, precum cele pe care le incalti in cele mai geroase zile din timpul iernii. Piciorul tau trebuie sa stea confortabil in ghete. Acestea nu trebuie sa fie nici prea largi, dar nici sa te stranga. Probeaza ambele ghete si fa cativa pasi prin magazin, pentru a te asigura ca sunt ceea ce iti doresti.

5. Caldura. Este important ca ghetele de iarna sa-ti ofere toata caldura de care ai nevoie. Cu atat mai mult daca iti plac plimbarile lungi si planuiesti sa mergi la munte sau in excursii. Prin urmare, o captuseala interioara din balana (naturala sau artificala) este esentiala in cazul unor ghete de iarna barbati sau femei.

Alegerea unor ghete impermeabile pentru copii

Daca esti in cautarea unor ghete impermeabile copii,trebuie sa urmezi aceleasi criterii enumerate mai sus. In cazul copiilor este indicat insa sa alegi modele cu fermoare, deoarece acestea sunt mai usor de utilizat de catre cei mici. Pentru cei mai mari, poti alege si ghete cu sireturi, daca au varsta necesara pentru a se incalta singuri.

De asemenea, in cazul copiilor trebuie sa iei in calcul insertiile reflectorizante, deoarece acestea asigura o vizibilitate mai buna in trafic, pe timp de noapte. Chiar daca esti alaturi de ei, pe trotuar, exista oricand pericolul ca acestia sa nu fie vazuti de o persoana care este pe bicicleta sau trotineta si sa fie loviti. Asadar, este esential sa iei toate masurile de protectie necesare.  

De unde poti cumpara ghete de iarna ieftine

Daca esti in cautarea unor ghete ieftine este important sa stii ca le poti gasi la doar un click distanta, pe site-urile de reduceri. Aici poti gasi o multime de modele de ghete de iarna ieftine atat pentru femei cat si pentru barbati. Tot aici poti gasi ghete de iarna ieftine si pentru copii.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului