Do it yourself

#blugi tociti #transformare blugi #blugi #cum sa #diy

Doua transformari uimitoare ale unei perechi obisnuite de jeans

Pune-ti creativitatea la incercare si refoloseste blugii vechi transformandu-i in piese unicat. Iata in continuare cateva idei utile pentru a da o viata noua jeansilor tai preferati.

Blugi tociti

Ai vazut ca se poarta pantalonii de jeans cu aspect tocit sau chiar rupti. Dar parca nu iti vine sa dai bani pe o astfel de pereche ca si cum ai cumpara una noua, in perfecta stare. Asa ca alege din garderoba ta o pereche de jeansi si transform-o tu intr-o astfel de piesa moderna.

Mai ai nevoie de o bucata de creta, de un cutter, un mini polizor sau o foaie de smirghel ori o piatra ponce si de o bucata de carton.

Schiteaza pe pantalon cu creta forma pe care vrei sa o ia zona franjurata. Incearca sa alegi o portiune cam cu 10 centimetri deasupra genunchiului pentru ca altfel o vei deteriora in timp tot purtand jeansii. Contureaza si alte cateva zone mai mici pe care urmeaza sa le tocesti, apoi cresteaza materialul cu cutterul in cateva locuri.

Introdu cartonul pe cracul pantalonului, apoi cu polizorul sau cu smirghelul freaca bine portiunea aleasa pana cand iei primul strat de textura al materialului si ajungi la firele albe orizontale. Apoi, tot cu cutterul sau cu o forfecuta, rareste firele albe. Repeta pasii si pe celalalt crac.

Blugi skinny

Pentru ca toate fetele poarta de la o vreme incoace blugi skinny, e timpul sa ai si tu o astfel de pereche in sifonier. Cauta printre jeansii tai mai vechi o pereche evazata.

Mai ai nevoie de doua fermoare, de ace de gamalie, o foarfeca, ac si ata sau o masina de cusut, daca te pricepi sa o folosesti.

Imbraca-i pe dos si, cu ace de gamalie, traseaza-le forma ingustandu-i dupa picior.

Taie cu foarfeca excesul de material, apoi tiveste lateralele ca sa nu se destrame.

Aseaza fermoarele astfel incat sa se incheie de sus in jos. Insaileaza-le cu grija, dupa care coase-le la masina de cusut. La final, indeparteaza capetele lungi ale fermoarului.

Repeta pasii si pentru celalalt crac al pantalonului. Vei avea o pereche de jeansi ca noua.

Sursa foto: worldinsidepictures.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare