Pentru ea

#stil #moda #tinuta de zi #tinuta de seara

Cum sa transformi tinuta de zi intr-una de seara

Se intampla de foarte multe ori sa fii in criza de timp si sa nu mai ai foarte mult timp la dispozitie pentru a te schimba de la o tinuta de zi la una de seara. Ai avut o zi grea la serviciu si nu mai ai timp sa te pregatesti corespunzator pentru un eveniment la care trebuie sa ajungi neaparat. Ei bine, daca tinuta de seara pe care o vrei este necesara pentru a merge intr-un club, la o petrecere sau la o iesire cu fetele in oras, iti poti schimba total infatisarea, in numai cateva clipe.

Schimbarea tinutei

Daca de dimineata pleci la birou si stii ca poti trece pe acasa doar in fuga, gandeste in perspectiva. Imbraca niste haine care, cu foarte putin efort, pot fi purtate chiar si seara. De exemplu, ia-ti o camasa din matase. Astfel, seara daca vei desface doi-trei nasturi,  vei renunta la jacheta si iti vei pune o curea lata (eventual argintie), vei fi pregatita pentru petrecere.

Schimba pantofii si geanta

Incalta o pereche de pantofi cu toc inalt, eventual din piele lacuita si tinuta ta va capata un alt aspect – fresh si gata de petrecere.  Nu uita de geanta – o geanta plic (foarte in voga acum) sau  una supradimensionata se va potrivi de minune.

Tips: Pentru primavara – vara 2009 creatorii de moda au anuntat ca se poarta incatarile colorate, deci nu iti fie teama sa te incalti cu o pereche de pantofi in culorile curcubeului.

Machiajul

Cand pleci la munca, machiaza-te natural: doar cu fond de ten , un ruj nude si putin rimel. In acest fel, iti va fi foarte usor sa transformi intr-o secunda machiajul de zi intr-unul de seara, aplicand un strop de blush si un fard de pleoape stralucitor. Daca nu te avantajeaza sau nu iti place ideea de fard de pleoape, poti oricand sa te bazezi pe rujul rosu.

Coafura

Daca la birou ai purtat parul prins in coc, seara, cand ii vei da drumul, vei avea cu siguranta suvitele ondulate. Nu iti mai trebuie decat o clama stralucitoare si putin volum pe care sa il dai parului cu un pic de spuma sau ceara (lasa capul in jos si aplica spuma ca si cum te-ai da cu balsam – acest truc iti va oferi, in acelasi timp, si o coafura rezistenta).

Accesoriile

Cerceii, ceasul si bratarile completeaza o tinuta de seara. Asadar, scapa de cerceii mici pe care i-ai avut la birou si poarta o pereche mai mari (rotunzi sau lungi).

Bratarile metalice, inguste si foarte multe sunt moderne si iti dau un aer exotic. Le poti purta ca atare sau alaturi de un ceas cu curea metalica.

Parfumul

Nu uita sa iti improspatezi mirosul cu un parfum exotic, mult mai puternic decat cel pe care l-ai purtat pe parcursul zilei. Sunt recomandate parfumurile fructate care “transforma femeia dintr-o floare, intr-un fruct care promite placeri”, dupa cum spunea un mare parfumier rus al firmei Chanel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare