Pentru ea

#stil #feminin #moda #fashion #look #mignona

Cum sa-ti pui in valoare atuurile de mignona

Esti mai mica de inaltime si te streseaza lucrul acesta? Probabil ai impresia ca, migniona fiind, iti este foarte greu sa creezi acel look ravasitor care stii ca suceste mintile barbatilor si te gandesti ca doar daca erai mai inalta, erai sexy. Te inseli insa si trebuie sa inveti sa scapi de aceste complexe. Multi barbatii tanjesc dupa chipul puber al „Lolitei” si trupul ei mic, dar plin de feminitate si sex-appeal. Poti creea un look desavarsit, stilat si plin de gust la doar 1.50 m. Citeste in cele ce urmeaza detaliile si trucurile de care trebuie sa tii cont si afla cum iti poti crea o imagine sexy si plina de stil. Si nu uita, esentele tari se vand in flacoane mici.

1. Poarta numai ce ti se potriveste si iti vine bine tie. Chiar daca esti o impatimita a modei, dai averi pe revistele de fashion si vrei sa fii tot timpul in tendinte, nu tot ce este la moda trebuie sa-ti vina si bine. Multe haine sunt gandite pe podium, unde reprezentantele sexului frumos au 1.90 si 40 de kilograme. Nu este cazul printre noi, femeile din afara reflectoarelor. Invata sa alegi numai ce cade bine pe tine si iti pune in evidenta atuurile. De exemplu, opteaza pentru o bluza simpla care se muleaza frumos pe corp si iti pune in evidenta talia subtire si stai deoparte de creatiile ciudate cu volane si alte tertipuri cu efect de design. Croiala care urmareste liniile si curbele corpului este arma ta secreta de care trebuie sa tii cont.
2. Evita efectul de paiata si opteaza pentru monocolor. Nu alege o tinuta pestrita ce te duce cu gandul la un cocktail cromatic. Prea multe culori intr-un out-fit taie din imagine, o secventieaza si astfel se pot observa mai usor defectele. Opteaza mai degraba pentru o singura culoare pentru tinuta ta, de preferat din paleta nuantelor precum: negru, carbune, navy, verde inchis, mov sau burgundy. Culoriile inchise creeaza impresia de subtiere si alungire.
3. Linie vestimentara pe vertical. Liniile verticale si dungile lucreaza cu iluzia inaltimii. Poarta articole vestimentare care se incadreaza in aceasta categorie pentru a da impresia ca esti mai inalta. Binenteles nu este cazul sa exagerezi si sa fii confundata cu detinutii de la inchisoare, insa unul, doua detalii verticale sunt suficiente pentru o tinuta vestimentara de efect.
4. Formele in V. Opteaza pentru decolteuri in litera V sau U, curbura acestora jucandu-se cu ideea de mai inalt, mai alungit. Plus ca un decolteu in V este mult mai sexy si mai feminin si atrage privirile barbatiilor asupra formelor tale.
5. Evita curelele late. Curelele au menirea de a taia figura in jumatate si astfel disloca ideea unei verticalitatii alungite. Cel mai bine ar fi sa le eviti definitiv. Insa, daca esti o admiratoare impatimita a acestor accesorii, scapa macar de cele late, centurile groase riscand sa creeze impresia ca talia a disparut. Foloseste mai degraba curelele subtiri doar pentru a puncta discret imaginea chic pe care vrei sa o dai tinutei tale.
6. Stai departe de textile groase. Materialele textile groase si crosetate pe deasupra nu vor face decat sa creeze iluzia ca esti mai plinuta si indesata, lucru pe care de altfel nu ti-l doresti. Mai mult de atat iti ascund talia si dau impresia ca nu ai forme deloc. Tocmai de aceea, de preferat este sa stai departe de aceste materiale. Alege pentru sezonul rece, pulovere confectionate din materiale mai subtiri.
7. Uita de gentile XXL. Uita de gentile supradimensionate care au efectul de a sublinia si mai mult faptul ca esti migniona si indreapta-te in schimb spre cele mici, gen portofel. Sunt in tendinte acum si iti vor da un aer chic si discret.
8. Fustele mini nu ti se potrivesc. Desi multe femei mignione opteaza pentru genul acesta de articole vestimentare pentru ca se gandesc ca le pun in evidenta linia piciorului si par mai inalte, gresesc, efectul este tocmai invers. Este adevarat, fustele mini au fost create pentru a sublinia picioarele... insa acestea vor fi sexy doar pe o tipa inalta cu picioarele lungi si subtiri. Fiind mica de inaltime, ar fi de preferat sa optezi pentru fustele midi drepte.
9. Pantalonii cu linia dreapta. Alege sa porti blugi sau pantaloni cat mai drepti si fara prea multe aplicatii si imprimeuri. Pentru a creea efectul de inaltime, nu-i taia pana la glezna, in stilul pascaresc, lasa-i mai degraba lungi si asorteaza-i cu o pereche de pantofi cu toc inalt, vei crea astfel impresia ca ai picioarele mai lungi si mai subtiri.
10. Tocuri, tocuri si iar tocuri. Si la final: tocurile. Pantofii cu tocuri sunt cei mai la indemana pentru a te scoate din impas atunci cand vrei sa pari mai inalta. Fie ca alegi tocurile stiletto sau tocurile mai groase, cu cat sunt mai mai inalte, cu atat mai bine. Poti sa adaugi astfel si 15 centimetri inaltimii tale. Nu te sfatuiesc insa, pana la urma nu vrei sa ai probleme la coloana toata viata doar pentru ca ai tanjit dupa inca 5 centrimetri in plus. Opteaza mai degraba pentru tocurile inalte de cel mult 10-12 centimetri si evita pantofii cu baretele in jurului gleznei, care intrerup linia verticala pe care este bine sa o cultivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare