Pentru ea

#geanta #organizare #spatiu

Cum sa-ti organizezi geanta pentru a castiga mai mult spatiu

Atat de multe lucruri, atat de putin spatiu! Gentile nu au niciodata destul spatiu pentru tot ce vrei sa porti cu tine zilnic, asa ca e timpul sa inveti sa-ti organizezi cat mai eficient continutul gentii tale.

O femeie pregatita pentru orice situatie ar trebui sa poarte zi de zi un geamantan. Daca incepi sa ai dureri la maini sau la spate datorate gentii care atarna prea greu, trebuie sa iti organizezi mai eficient spatiul.

O organizare mai buna a continutului gentii tale te ajuta sa gasesti mai repede orice in ea, poate elimina aspectul de geanta neincapatoare si iti poate oferi mai mult confort in timpul zilei.

Cu ajutorul sfaturilor de mai jos vei putea renunta la timpii morti irositi cautand in geanta cheile sau balsamul de buze.

 

1 Alege totul pe categorii


Goleste complet continutul gentii tale pe un birou sau o masa incapatoare si aseaza fiecare lucru dupa scopul pe care il indeplineste.

Desparte tot ce tine de bani de cosmetice. Aranjeaza separat bomboanele si guma si nu uita de pix si hartiile si listele pe care le folosesti. In ultimul grup aduna tot ce nu tine de niciuna dintre categoriile de mai sus.

Renunta la cutiile de carton ale medicamentelor si pune deoparte doar foliile de comprimate si prospectul fiecaruia (in cazul in care nu ai memorat toate contraindicatiile). Iti poti pune toate medicamentele intr-o cutie speciala, pentru a le gasi intotdeauna rapid in geanta.

 

2   Alege varianta cea mai mica

 

Odata ce ai organizat totul pe categorii, elimina dublurile. Alege balsamul de buze sau rujul pe care il folosesti cel mai des si renunta la celelalte.

Un singur pix care scrie bine este mult mai bun decat mai multe fara pasta. Daca ai mai multe feluri de guma de mestecat sau bomboane mentolate, pastreaza-le doar pe cele folosite cel mai des.

Renunta la obiectele pe care nu le folosesti zilnic. Daca obisnuiesti sa iti tii parul prins, peria de par din geanta reprezinta doar o greutate in plus.

Gaseste un loc in geanta in care sa pui, separat de portofel, un act cu care poti fi identificata si un numar de telefon sau o carte de vizita . Cei mai multi hoti scot doar portofelul din geanta si apoi o arunca in primul tomberon. Daca va fi gasita de cineva cu intentii bune, geanta ta furata trebuie sa ofere informatiile necesare pentru a putea fi returnata.

Aranjeaza-ti toate cosmeticele in acelasi loc. Renunta la cutiile mari de farduri multicolore pe care nu le folosesti zilnic. Pe parcursul unei zile, iti poti reimprospata machiajul cu un ruj (care poate fi gasit si la dimensiuni foarte mici), o pudriera mica cu oglinda si un tub de mascara.

Daca poti asculta muzica pe telefonul tau, investeste mai bine intr-un card de memorie si nu intr-un MP3 Player. Telefoanele cu camera foto buna elimina aproape complet nevoia de a purta in geanta un aparat foto compact.

Cu cat ai mai putine lucruri in geanta, cu atat vei gasi mai usor orice cauti.

 

3  Aranjeaza totul in compatimente

 

Pentru a evita dezordinea din cele mai multe genti, cea mai buna solutie este sa grupezi tot ce tii in geanta in genti mai mici, tip portmoneu.

Alege gentutele cu fermoar in culori si texturi cat mai diferite, pentru a putea identifica totul la prima vedere. O alta solutie sunt pungile transparente cu sistem de inchidere in care poti aranja pe categorii toate obiectele mici din geanta ta.

Daca porti zilnic cu tine deodorant si parfum, cumpara recipientele cele mai mici, care ocupa mai putin loc si au o greutate mai mica. Trusele de cosmetice de voiaj iti pot usura si mai mult geanta.

Tampoanele si servetele umede sau gelul dezinfectant ar trebui sa fie si ele grupate in acelasi loc. Alege pachetele cele mai mici. De multe ori, in hipermarketuri , produsele mai mari nu au un pret mai avantajos raportat la greutate decat cele mini.

 

4  Organizeaza totul in geanta

 

Pune gentutele sau pungile in geanta si aranjeaza obiectele mai mari in jurul lor. Daca simti ca nu ai inca destul loc in geanta, revino la pasul 2.

Foloseste toate buzunarele interioare si exterioare ale gentii pentru a  profita la maxim de spatiul pe care ti-l ofera.

Batoanele de cereale sau pachetele mici de migdale sau fructe uscate pot fi o gustare placuta in timpul zilei si te vor opri atunci cand te gandesti sa iti cumperi un suc acidulat sau o punga de chips, mai putin sanatoare.    

O data pe luna, goleste complet geanta ta si arunca tot ce nu iti mai foloseste. Listele de cumparaturi vechi sau ambalajele goale nu trebuie sa iti ocupe spatiu in geanta sau poseta.

Dupa ce ai aranjat totul cu atentie in geanta, vei descoperi ca geanta cea mai incapatoare este cea bine organizata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare