Pentru ea

# organizare dulap # cum te imbraci #cum se poarta #consilier imagine #dressing

Cum sa-ti organizezi dulapul ca un designer. 3 ponturi utile

Ai de multe ori impresia ca nu mai stii cu ce sa te imbraci? Ca nu ai haine pentru nicio ocazie, nici macar pentru birou? Nu este o problema de achizitie vestimentara, ci de organizare, asigura stilistii. Tocmai de aceea este esential ca dulapul tau sa fie foarte bine organizat, astfel incat mereu sa vezi combinatiile posibile. Iata 3 ponturi de la specialisti:

1. Organizare pe culori, anotimpuri etc

Pune-ti hainele in ordine, pe marime si culoare. Incepe cu cele mai scurte si sfarseste cu cele mai lungi. La fel, pe rafturi, asaza-ti hainele in functie de culoare si incearca sa le ai organizate pe culori compatibile. Poti incerca si alte metode: pe specific - de birou, sport, casual etc, dar pastreaza si algoritmul culorii. Vei reusi sa vezi mai repede ce se potriveste cu ce si daca iti lipseste ceva din garderoba. 

2. Investeste in sertare

Chiar daca ti se pare ca sunt mai putin importante, sertarele bine organizate sunt esentiale pentru orice femeie care se respecta. Foloseste desparttoarele pentru a pune in ordine esarfe, bijuterii, lenjerie chiar pulovere, tricouri etc. Nu opta pentru sertare adanci - acelea sunt destinate lenjeriilor de pat, prosoapelor, nicidecum hainelor. Sertarele superficiale te ajuta sa vezi mai repede locul fiecarui lucru fara a te coplesi. 

3. Lumina, spatiu, idei 

La fel de important ca hainele si accesoriile este si dulapul sau dressingul in care se afla acestea. Ai nevoie de spatiu pentru a-ti etala imbracaminte. Nu opta pentru un dulap adanc. Este suficient unul de 40 de centimetri, pentru a aranja un sigur rand de haine fara sa irosesti spatiul. Daca poti, pastreaza un loc pentru tinute gata pregatite, pe care le adori sau din care te poti inspira. Vei schimba un singur element si vei avea o tinuta noua. De asemenea, un spatiu generos, deschis in cazul dressingului, favorizeaza expunerea a cat mai multe piese, astfel incat sa nu uiti nimic intr-un colt de sertar. Iar lumina amplasata corect te ajuta sa pui totul in valoare.

Tu ai o garderoba organizata? 

Foto: Hepta, Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului