Atunci cand te pregatesti pentru o prima intalnire, te gandesti foarte mult la hainele pe care ar trebui sa le imbraci. Pentru ca prima impresie este foarte importanta si pentru ca aceasta poate influenta o posibila relatie, este indicat sa iti alegi obiectele vestimentare cu multa grija.

In primul rand, poti arata fara probleme o parte a corpului pe care o consideri un atu personal, insa cu masura. De exemplu, daca umerii tai iti plac foarte mult si ti se par sexy, poarta o bluza care sa iti dezgoleasca usor un umar. Totusi, nu te imbraca cu haine indecente care pot lasa loc de interpretari  nedorite.

Evita hainele provocatoare precum bluzele cu decolteu adanc, hainele foarte mulate, transparente, hainele cu pene, puf sau blanita,  fustele mini sau pantalonii cu o talie extrem de joasa. In acelasi timp, trebuie sa ai grija sa nu lasi la vedere  lenjeria intima – de exemplu: daca porti o bluza cu umerii goi, renunta la bretelele de la sutien sau opteaza pentru unele transparente.

Sunt jeansii potriviti pentru prima intalnire?

Jeansii, daca au croiala si culoarea potrivita, pot fi purtati la foarte multe ocazii, insa in acest caz trebuie sa ai in vedere locatia in care veti merge. Daca partenerul te-a invitat la film, bowling sau la o cafea intr-un pub, te poti imbraca in jeansi fara niciun fel de problema. Poti completa aceasta piesa vestimentara cu un top dragut si o pereche de pantofi cu toc (nu foarte inalt si nici foarte subtire) in care sa te simti confortabil.

Totusi, daca intalnirea se va desfasura intr-un restaurant de lux, spre exemplu, este indicat sa adopti mai degraba o tinuta eleganta: o rochie simpla cu o pereche de pantofi cu toc, un taior rafinat accesorizat foarte chic cu o brosa si o fusta incretita in partea inferioara a corpului etc.

Bluze pentru prima intalnire

Bluza perfecta pentru o astfel de ocazie este una care iti pune in valoare corpul, una care sa arate ca esti sexy, dar in acelasi timp sa pastreze misterul a ceea ce se afla dedesubt. Asa ca stai departe de topurile care au decolteuri adanci, cele care sunt prea mulate sau prea scurte in zona abdomenului (chiar daca ai cu ce te mandrii) transparente sau in culori aprinse, acide.

femeia romantica -  opteaza pentru o camasa cu volane sau cu o funda legata in zona taliei. Cu siguranta albul si rozul pal te pun in valoare cel mai bine si te fac sa arati delicata, ca „o zi de primavara”.

Femeia eleganta  -  o camasa simpla, clasica, la care poti atasa o brosa sau un alt accesoriu pentru un aer cat mai modern si tineresc si o fusta conica iti definesc cel mai bine stilul tau.

Femeia sportiva – poti lua in calcul varianta unei bluze intr-o culoare cat mai naturala, o pereche de jeansi slim si o pereche de cizme colorate. Daca te accesorizezi si cu un ceas in aceeasi nuanta cu incaltamintea atunci esti gata de intalnire.

Fuste pentru prima intalnire

Fustele trei sferturi, indiferent de forma lor sunt potrivite pentru prima intalnire. Indiferent ca este primavara, vara sau iarna, o fusta o poti purta in orice sezon. Ai grija la culori pentru ca nu trebuie sa pari foarte sobra (de exemplu – nu te imbraca cu o fusta neagra pentru ca nu este o intalnire de afaceri), insa nici intr-o nuanta prea puternica. Opteaza pentru bleumarin, crem, rosu, iar daca este vara te poti indrepta chiar si catre nuante mai vesele (galben, roz, verde etc).

Tips: Evita sa imbraci o fusta scurta sau foarte mulata.

Femeia romantica - fustele ample sunt la moda acum si se potrivesc stilului romantic. Indiferent de culoare sau imprimeu, fusta ampla merge  foarte bine cu o bluza care urmeaza linia corpului si cu o esarfa colorata. Daca nu esti adepta esarfei, opteaza pentru bratari mai late si pentru coliere lungi.

Femeia eleganta -  fusta dreapta sau conica (cel mai indicat trei sferturi) se potriveste foarte bine persoanelor mai sobre. Poti alege un model cu talie inalta la care sa asortezi o bluza cu maneci tip clopot sau o camasa cu jabou (volane la baza gatului).

Femeia sport – fusta de blugi sau fusta gogosar trei sferturi ti se potrivesc ca o manusa. Iti dezvaluie stilul energic si te ajuta sa te simti confortabil.

Rochii pentru prima intalnire

La fel ca si in cazul fustei, daca vrei sa porti o rochie ai mai multe optiuni, indiferent de anotimp. Astfel, in sezonul rece sunt indicate  rochiile din lana pe care le poti asorta cu un dres colorat, iar vara te poti indrepta catre o rochie din in, spre exemplu, in culori vii. Evita sa imbraci o rochie neagra, sumbra, prea sobra pentru o astfel de ocazie. De asemenea, ai grija sa nu cazi in extrema cealalta si sa alegi o rochie care se potriveste mai degraba unui eveniment somptuos.

Femeia romantica –poti opta pentru o rochie mulata in partea de sus si ampla in partea de jos. O pereche de ciorapi cu imprimeu floral sunt accesoriul perfect pentru a intregi tinuta.

Femeia eleganta – daca intalnirea are loc la un restaurant sau la teatru, nu vei da gres cu Little Black Dress. Nu uita de accesorii, pentru ca aduc un plus de rafinament intregii tinute.

Femeia sportiva – un sarafan modern in stilul militaresc (nasturi metalici si cordon in talie) se potriveste foarte bine unei persoane energice. Chiar daca de obicei esti adepta pantalonilor, este totusi momentul sa-ti pui feminitatea in valoare. Este o tinuta care iti ofera libertate de miscare si care nu iti va da senzatia de incorsetare.

Tips: Este foarte important ca hainele pe care le imbraci  sa te reprezinte si sa iti ofere senzatia de comoditate. Nu imbraca haine care te pot pune in diverse posturi jenante sau in care sa te simti inconfortabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare