Pentru ea

#40 de ani #imbracaminte #stil feminin

Cum sa te imbraci in tendinte la 40 de ani - 5 sfaturi

Varsta de 40 de ani nu trebuie să te sperie, din contra. Ea vine impreuna cu o serie de lectii de viata învatate, dar si cu o libertate mai mare si o mai buna asumare a propriei identitati. Fiecare varsta are frumusetea ei specifica, pe care e bine sa o accepti asa cum este.

 

In ceea ce priveste moda, este important sa retii faptul ca poti sa te imbraci in tendinte si la 40 de ani. Acum, la aceasta varsta, nu este obligatoriu sa urmezi orbeste trendurile, ci poti sa le adaptezi cat mai bine in favoarea ta. De aceea, 40 de ani este o varsta care te poate avantaja in multe privinte daca stii cum sa folosesti lucrurile in folosul tau!

Daca nu stii cum sa te imbraci astfel incat sa iti pastrezi un look proaspat, chic si in tendinte chiar si la 40 de ani, iti oferim mai jos cateva sfaturi in acest sens.

1. Investeste in calitate, nu cantitate

Unul din avantajele care vin odata cu varsta este faptul ca inveti sa te cunosti tot mai bine, si stii sa alegi lucrurile care te avantajeaza si sunt exact pe gustul tau.

Pentru a obtine oricand la varsta de 40 de ani o tinuta chic, alege din multitudinea de optiuni acele piese vestimentare care trec testul timpului, a caror calitate se pastreaza in timp. Aceste piese cu un aspect clasic, atemporal, achizitionate de la branduri de calitate, isi pastreaza in timp calitatea, ceea ce se vede in aspectul final al tinutei tale.

2. Opteaza pentru pantalonul clasic, drept, de tip french style

Un pantalon drept, de tip french style si de lungime medie, pana la glezna si realizat dintr-o stofa usoara te avantajeaza la orice tinuta si la orice varsta, dar mai ales la 40 de ani. Croiala clasica a acestui tip de pantalon este potrivita indiferent de inaltimea pe care o ai, pentru ca alungeste tinuta și ii confera aspectul rafinat pe care il doresti.

Alege pantaloni dintr-un material usor si confortabil, potrivit unor tinute de zi. Evita imprimeurile prea mari sau prea colorate si opteaza in schimb pentru nuantele clasice de culori si tonurile neutre, adica bej, crem, bleumarin ori un imprimeu pepit. Acestea iti confera oricand un look profesionist dar si confortabil.

3. Alege rochii si fuste de lungime medie

Varsta de 40 de ani este deja momentul in care sa faci loc in garderoba ta unor rochii sau fuste de lungime midi, medie sau deasupra gleznei. Transformarile prin care trece corpul tau nu sunt in masura sa avantajeze o lungime prea scurta a fustei, deci alege piese de aceasta lungime, deoarece obtii oricand un look elegant si rafinat. Poti opta si pentru rochiile de tip sarafan sau pentru cele cu o fusta usor evazata, legate la mijloc cu o curea care sa evidentieze talia.

4. Opteaza pentru bluze vaporoase din materiale de calitate

Chiffon, matase naturala, un voal delicat sau un bumbac fin, usor sunt materialele pentru care trebuie sa optezi la aceasta varsta. Aceste bluze din materiale fine, usoare si elegante iti permit oricand sa obtii combinatii versatile si rafinate, daca sunt asortate unei fuste sau unei perechi de pantaloni de zi.

Un imprimeu grafic discret, multicolor, un jabou decorativ rafinat sau un guler amplu, cu o linie retro sunt detaliile bluzei care vor scoate in evidenta tinuta ta. Opteaza pentru imprimeurile in tonuri multicolore dar pastelate, pudrate si pentru printuri fresh, care confera o alura rafinata. Poti alege dintr-o varietate de modele si bluze acele culori discrete și nuante pastel care sa-ti evidentieze feminitatea, dar si machiajul discret ales pentru aceasta varsta. Cel mai frumos accesoriu acum este simplitatea, deci alege acele piese rafinate care pun in evidenta gratia si frumusetea varstei.

5. Rochiile tip camasa sunt potrivite pentru orice ocazie

O tunica sau o rochie de tip camasa, potrivite unei tinute de zi, iti confera aspectul feminin dar si profesionist de care ai nevoie. Tinutele de acest tip sunt potrivite pentru numeroase ocazii, cum sunt zilele de la birou sau intalnirile in oras cu prietenele, dar si pentru o dupa-amiaza de sambata la o cabana.

Varsta de 40 de ani este una care iti permite sa iti pui in evidenta cat mai bine feminitatea, pentru ca ai ajuns sa te cunosti mai bine si sa iti definesti preferintele vestimentare. Valorizeaza atuu-rile pe care le ai si nu ezita sa creezi tinute chic, in tendinte, indiferent de ocazie!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/nF8xhLMmg0c

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare