Pentru ea

#stil feminin #rochii femei plinute #tinuta femei plinute #femei plinute

Cum sa te imbraci daca esti plinuta

Exista multe persoane care nu isi doresc neaparat o silueta de podium si care sunt fericite cu propriul corp. Cu toate acestea, uneori poate fi putin dificil sa gasesti hainele potrivite care sa iti scoata in evidenta calitatile, dar care, in acelasi timp, sa ascunda anumite imperfectiuni.

Iata asadar de ce anume ar trebui sa tii cont si cum este indicat sa te imbraci daca esti plinuta.

Cunoaste-ti forma corpului

Pentru a sti care sunt piesele vestimentare care ti se potrivesc cel mai bine, este indicat sa iti cunosti forma corpului. Desigur, este posibil ca forma corpului tau sa nu se incadreze intr-un singur tipar.

In functie de anumite trasaturi, iata principalele tipuri de forme in care iti poti incadra corpul:

  • Forma ovala, de mar sau de diamant. Este caracterizata de picioare subtiri, iar cea mai mare parte a greutatii este structurata in partea de sus a corpului. Piesele vestimentare recomandate sunt bluzele cu guler in forma de V, blugii skinny sau cei de tip boyfriend, fuste creion sau rochii fara bretele.
  • Forma de para. Este caracterizata de solduri late, picioare si coapse groase, talie mica si umeri ingusti. Daca te incadrezi in acest tipar, este indicat sa te axezi pe pantaloni cu talie inalta, rochii pe corp, jachete lungi sau curele care sa iti evidentieze talia.
  • Forma de clepsidra. Este caracterizata de o talie mica si un piept si posterior bine definite. In acest caz ti se potrivesc taieturile si stilurile clasice, topuri structurate, pantaloni si jeansi cu talie inalta, fustele creion si rochiile pe corp.
  • Forma dreptunghiulara. Este caracterizata de o talie nedefinita, iar bustul si soldurile au aproximativ aceeasi marime. Sunt recomandate fustele si rochiile cu taieturi asimetrice sau pantaloni si jeansi largi.

Alege culori monocromatice si linii verticale

Sursa foto: bellatory.com

In general, cu cat este mai predominanta aceeasi culoare pe hainele pe care le porti, cu atat vei reusi sa pari mai inalta. Poti opta fie pentru fix aceeasi culoare atat partea de sus, cat si in cea de jos, fie pentru nuante diferite ale aceleasi culori.

Nu este nevoie sa te ingrijorezi ca astfel tinuta ta va arata intr-un mod plictisitor. Ii poti adauga o pata de culoare distincta fie printr-un accesoriu purtat la gat, fie printr-o geanta mai deosebita.

De asemenea, un alt truc care te va face sa pari mai inalta si iti va subtia silueta este sa alegi pantaloni, fuste, rochii sau topuri cu linii verticale imprimate.

Tine cont si de propriile preferinte

Sursa foto: stylishcurves.com

Multe tinute pot fi corecte, insa nu vor arata bine daca tu nu te simti confortabil in ele. Cu cat esti mai increzatoare, cu atat vei straluci mai mult.

Candva exista un mit conform caruia, in cazul in care esti plinuta, nu ai voie sa porti culori deschise si puternice precum rosu, roz, galben si nu numai deoarece te vor face sa pari mai mare. Iar acest lucru nu mai este deloc adevarat. Atata timp cat culoarea aleasa se potriveste tenului sau felului tau de a fi, iar croiala hainelor este cea potrivita, vei reusi sa creezi o tinuta ideala care sa iti scoata in evidenta doar partile pozitive.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare