Pentru ea

#eleganta #capa #sandale de iarna #accesorii #vesta de blana #colanti #vestimentatie #iarna #haine

Cum sa te imbraci cu stil iarna

Cand vremea se raceste, o mare parte dintre persoane renunta la hainele mai sofisticate, in culori deschise, si considera ca este momentul tinutelor sobre, inchise la culoare si cat mai groase. Daca vrei sa arati cu totul si cu totul special si in acest sezon iata cateva piese care te pot face sa arati demn de o vedeta, chiar si in sezonul rece.


Capa , sinonimul elegantei

In aceasta iarna, capa este una dintre piesele vestimentare „must-have”. Inspirata din stilul muschetarilor lui Alexandre Dumas si in varianta moderna – Batman, capa s-a integrat foarte usor in acest an in ceea ce priveste tinuta de iarna. Minimalista sau baroca, capa pune umerii femeilor in evidenta in acest sezon.

Aparuta in perioada anilor 1960,
capa a pastrat eleganta si rafinamentul din acel timp, insa pe parcurs designerii i-au adus noi elemente. Exista in prezent modele pentru toate gusturile, de la capa traditionala, cu o croiala simpla, pana la cea in stil avangardist – din materiale diverse, accesorizate cu nasturi si paiete si in culori indraznete. Din stofa, lana, catifea, lac sau piele, capa poate fi purtata la diferite evenimente, in functie de stilul fiecaruia. De asemenea, poate inlocui cu succes paltonul sau sacoul, depinde de lungimea pentru care optezi.

Tips: pentru ca este o piesa vestimentara care structureaza linia corpului este bine sa stii cu ce elemente din tinuta ta sa o asortezi. Deoarece cofera volum in partea de sus a corpului, este indicat ca in partea de jos sa nu optezi pentru pantaloni largi sau fuste conice.

O poti asorta cu:

- pantaloni skiny, botine si helanca;
- fusta „creion”, o camasa uni, colanti colorati, botine si o capa intr-o nuanta aprinsa , asortata cu colantii;
- jeansi slim, bluza mulata pe trup si cizme inalte.

Vedetele internationale au adoptat aceasta tendinta si se afiseaza la marile evenimente mondene cu cape, in diferite culori, de la bej la roz sau rosu.

Vesta de blana , un accesoriu cu caldura



Blana este materialul cel mai cautat in sezonul rece, de aceea este considerata prietena cea mai buna a eschimosilor si a rusilor. Sintetica sau naturala, blana este ideala pentru a te proteja de frig pentru ca are capacitatea de a pastra cel mai bine caldura corpului. Designerii au introdus-o in creatiile lor sub diferite modele.

O piesa vestimentara glamour este vesta de blana fara maneci, apreciata de femei datorita faptului ca se poate purta in diferite feluri si se poate asocia cu materiale diverse. S-a integrat foarte usor in stilul hippie si se poate purta cu usurinta cu o rochie, jeansi, bluza larga etc, in stilul country-folk (jeansi si camasa in carouri) sau glamour-rock (rochie cu sclipici, bustiera, pantaloni slim sau pantaloni din piele).

Si culoarea si modelul vestei din blana difera. Poti opta pentru un model mov, brun, negru, in variante diferite: scurta, lunga sau medie, cu par scurt sau lung.
Evita sa porti vesta din blana cu o incaltaminte foarte groasa sau cu o pereche de pantaloni foarte largi. Daca vrei sa adopti un stil mai sobru opteaza pentru un model intr-o nuanta clasica: caramel sau maron.
Exista modele de veste la care se poate atasa o curea moderna care sa-ti sublinieze talia.

Iata cu ce o poti combina:

- pantalon drept, botine si un pulover decoltat in V;
- jeans, camasa alba si cizme inalte;
- pantaloni slim negri, balerini si o helanca cu imprimeuri;
- rochie gri, colanti albastru marin si cizme gri.

Sandalele de iarna, pentru o tinuta glamour

Cu siguranta cand auzi de sandale te gandesti imediat la vara. Iata ca designerii vin cu o noua tendinta care sa-ti improspateze garderoba pentru ca in moda nu exista anotimpuri. Sandalele de iarna sau botinele decupate - tendinta adoptata de ceva vreme de vedete - sunt accesorii care te ajuta sa ai un look special, nonconformist. Daca te-ai saturat de tinuta sobra de la birou, aceasta incaltaminte te poate face sa arati fermecator.

Sunt ideale indeosebi la o petrecere, unde le poti asocia cu o pereche de colanti colorati si o fusta conica sau o pereche de pantaloni „tigarette”. Bineinteles ca aceste sandale sau botine decupate nu se pot purta prin zapada. Insa daca masina personala este mijlocul de transport cu care circuli, atunci nu ezita sa le porti. Nu incerca sa reutilizezi sandalele de vara pentru a a dopta aceasta tendinta. Creatorii de moda au confectionat botine decupate sau sandale din material tare si rezistent pentru a fi purtate cu ciorap gros, speciale pentru acest anotimp.

Accesorii potrivite pentru:

- daca optezi pentru botine in culori electrice, combina-le cu o pereche de colanti si o rochie tricotata intr-o nuanta pala: gri, bej sau roz nisipiu;
- daca alegi o pereche de sandale din piele intoarsa gri, pentru ca tot este culoarea sezonului de iarna, asigura-te ca in partea de sus a corpului ai o piesa in aceeasi nuanta. Acest gen de sandale se potrivesc la tonuri de roz sau mov pentru o tinuta nonconformista;
- daca vrei o tinuta mai eleganta, opteaza pentru combinatia alb si negru.

Colantii, o pata de culoare


Frigul de afara si cerul cenusiu iti creeaza o senzatie de deprimare. Cum „sa supravietuiesti” unui astfel de tablou al naturii? Solutia este mai simpla decat crezi: o vestimentatie vesela. Iar piesa de baza, foarte apreciata de designeri si care nu trebuie sa lipseasca din tinuta ta sunt colantii colorati, veritabile accesorii ale modei de iarna, indispensabile pentru un look spectaculos. Garderoba ta de iarna este incompleta si prea sobra fara o pereche sau doua de colanti colorati.
Paleta lor de culori este infinita. Daca haina ta este inchisa, atunci chiar poti opta pentru ce nuanta vrei, bineinteles sa tii totusi cont si de celelalte haine.

Ii poti purta astfel:

- alege o rochie simpla neagra sau o bluza cu imprimeuri si asorteaza-ti colantii cu una dintre nuantele din model;
- opteaza pentru un look intr-o singura culoare. De exemplu, daca esti blonda poti imbraca un palton violet, incaltaminte violet si bineinteles colanti violet. Daca esti bruneta, poti alege ca nuanta predominanta verde sau turcoaz.

Un pic de fantezie in tinuta sumbra de iarna te poate face sa arati irezistibil in plina iarna!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare