Pentru ea

#pori dilatati #scrub #exfoliante

Cum sa scapi de porii dilatati

Una dintre marile tale probleme sunt porii dilatati? Ai incercat sute de metode si produse cosmetice pentru a scapa de acest complex, insa nimic nu a dat roade? Desi nu ii poti face sa dispara complet, te poti folosi de cateva ingrediente care sa ii mascheze sau sa ii faca mai mici.


Iata cateva sfaturi care te pot ajuta reduci porii dilatati, punctele negre si sa ai un ten perfect, ca de portelan:

1 Curatarea profunda

Zonele fetei mai uleioase, mai ales zona T, sunt cele care favorizeaza porii dilatati, de aceea este foarte important sa cureti in profunzime aceste zone.

Cele mai bune produse de curatare pentru zona T sunt cele care contin acid salicilic, care este atras de uleiul de pe suprafata pielii si pe care il dizolva suficient de mult, incat sa fie indepartat usor prin clatirea fetei.

Daca ai o piele mai sensibila este bine sa folosesti mai intai o concentratie mai scazuta de acid salicilic, de 0,05%, si sa il aplici intr-un strat subtire doar pe zonele afectate.
Daca pielea ta este mai toleranta, poti folosi o formula de acid salicilic de 2%.

2 Ai grija la scrub

Curatarea profunda a tenului este buna, insa ai grija ca aceasta sa nu fie prea dura. Fa-ti scruburi cu produse care contin margele fine, cum ar fi jojoba. In cazul in care si acestea ti se par prea dure, foloseste exfoliante chimice cu glicolic sau acid lactic.

Poti utiliza pentru o exfoliere mai blanda si perii de fata cu vibratii sonice. Ai grija insa de cate ori faci exfolierea. Daca ai un ten sensibil, fa-o o data pe saptamana.

3 Foloseste tonerele astringente

Tonerele astringente pot ajuta la reducerea temporara a porilor dilatati, insa, folosite pe termen lung, acestea pot reduce considerabil porii dilatati. Tonerele astringente indeparteaza sebumul de pe fata, impiedicand sa se stranga impuritati, care sa faca porii mult mari.

4 Nu te expune prea mult la soare

Fumatul si expunerea excesiva la soare sunt unii dintre cei mai mari dusmani ai pielii. Acestea cauzeaza riduri si cancer de piele, reducand considerabil colagenul si elastina, substante care dau fermitate pielii. Fara aceste substante in piele, porii se vor dilata mai mult.

Sursa foto: dailyglow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare