Pentru ea

# tinuta cocktail moda #tinuta cocktail #cocktail

Cum sa obtii o tinuta de cocktail la moda in 2019

Atunci cand mergi la petreceri cu prietenii sau alaturi de colegii de birou, esti prima care da startul distractiei. Dar ce parere ai despre petrecerile de tip cocktail? Daca nu stii multe despre acestea si nu ai participat inca la astfel de evenimente, acest articol iti este destinat. Petrecerile cocktail poarta numele celebrei bauturi servite in cadrul lor.

Aceste evenimente au originea in America, fiind preluate si de romanii care le organizeaza des, atat prin intermediul companiilor, cat si intre prieteni. Desi petrecerile cocktail sunt de scurta durata, trebuie sa stii cum sa te imbraci, fiindca se impune un anumit dress code. Iata cum poti sa obtii o tinuta cocktail la moda in 2019, in cativa pasi simpli!

Recomandari practice pentru femei

Atunci cand esti invitata la o petrecere de tip cocktail, primul lucru la care te gandesti este legat de modul in care trebuie sa te imbraci. Astfel, acorda atentie urmatoarelor detalii:

  • Unde se tine petrecerea? Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti pentru a crea tinuta ideala de cocktail este locul de desfasurare a evenimentului. De aceea, te vei imbraca diferit daca petrecerea are loc la un hotel de lux sau din contra, in aer liber.
  • Care este scopul petrecerii? Dress code-ul cocktail variaza, in functie de scopul evenimentului. Poti fi invitata la o petrecere de logodna, iar la un astfel de eveniment organizat trebuie sa alegi o tinuta eleganta sau casual.
  • La ce ora incepe petrecerea? Vei alege oufitul ideal si in functie de ora la care mergi la eveniment. In timp ce tinuta ta trebuie sa fie formala in timpul serii, in timpul zilei trebuie sa optezi pentru un look mai lejer.
  • Cum alegi tinuta? In primul rand, trebuie sa adaptezi tinuta ta in functie de anotimp. Daca primavara, rochiile in culori pastel sunt potrivite, vara vei putea sa alegi culori mai puternice. Auriul, argintiul sau culorile neon se vor potrivi de minune in cazul unei tinute cocktail. Alege nuantele pamantii, mai sobre, pentru toamna, in timp ce iarna, satinul si catifeaua sunt alternative de efect. Daca nu esti fana niciuneia dintre aceste optiuni, cunoscuta little black dress te va scoate din orice impas. Rochia clasica poate fi inlocuita cu o salopeta eleganta sau cu un outfit alcatuit din pantaloni si sacou.
  • Cum nu trebuie sa te imbraci? Nu trebuie sa mergi la o petrecere de tip cocktail cu o rochie foarte scurta sau prea transparenta. Pe langa faptul ca nu te vei simti comod, nu e nevoie sa atragi atentia asupra ta in acest mod. Tinuta cocktail va trebui sa se incadreze intre stilurile lejer si elegant. Evita extremele! Chiar daca esti invitata la o petrecere de tip cocktail, in aer liber, nu te poti imbraca in blugi si tenisi.

Tinutele cocktail potrivite barbatilor

Barbatii sunt mult mai favorizati in alegerea unei tinute potrivite pentru o petrecere de tip cocktail. Optiunile sunt simple in cazul acestora!

  • Costumul elegant, in culori inchise, este alegerea perfecta.
  • Cravata nu este obligatorie, in timp ce camasa alba sau in nuante deschise de crem va completa armonios intreaga tinuta.
  • Desi nu trebuie sa exagerezi cu accesoriile, un ceas elegant, alaturi de cateva bratari, vor arata impecabil.
  • Pantofii inchisi la culoare sunt potriviti si deosebit de eleganti pentru acest tip de eveniment.

Accesorizarea corecta a tinutelor cocktail

Pentru ca o tinuta fara accesorii nu este una completa, nu uita sa te ocupi si de alegerea acestora:

  • Daca porti o rochie simpla, neagra, cu croi drept, foloseste bijuterii delicate. Mai mult decat atat, rochia poate fi accesorizata, in functie de sezon, cu o pereche de sandale sau cu pantofi cu toc.
  • Daca imbraci o rochie tip furou, ideala pentru evenimentele de seara, o poti accesoriza cu bijuterii statement. Ai grija ca acestea sa nu iti incarce prea mult tinuta. Daca ai parul strans in coc, o pereche de cercei lungi se vor potrivi de minune, in timp ce un decolteu poate fi complimentat de un colier masiv.
  • Alege motivele florale! Intotdeauna potrivite pentru evenimentele de tip cocktail, motivele florale se vor regasi chiar si in decor. De aceea, o pereche de cercei sau o bratara cu aceste detalii se vor incadra perfect in tinuta ta. Opteaza pentru gentile mici, de tip clutch, in care sa tii strictul necesar.
  • Nu uita de obiectele handmade! Daca tinuta iti permite si nu vrei sa alegi bijuterii pretioase, accesoriile handmade se vor potrivi ca o manusa.

Nu este greu sa obtii o tinuta cocktail la moda in 2019. Nu uita sa te raportezi la ora la care se tine evenimentul si la locul sau de desfasurare. Poti afla mai multe despre tinuta cocktail pe fashionhouse.ro, acolo unde vei descoperi sfaturi pretioase din punct de vedere vestimentar.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare