Pentru ea

#sezonul rece #tinuta #eleganta

Cum sa fii mai eleganta in sezonul rece

Acum ca ai pus deoparte toate frumoasele rochii de vara, s-ar putea sa simti ca garderoba ta pentru sezonul rece este putin neinspirata, fata de varietatea estivala de culori si texturi.  In pofida temperaturilor mai reci si a serilor umede si intunecate, aceasta perioada a anului nu trebuie sa insemne compromisuri in ceea ce priveste stilul tau. Daca vrei o garderoba vibranta si cat se poate de sic si pentru urmatoarele doua anotimpuri, iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii seama.

Tine cont de prognoza

Poate parea evident, dar ai fi surprinsa cate persoane nu se imbraca adecvat conditiilor meteo. Ca sa poti fi cu adevarat eleganta, tinuta ta trebuie sa fie si confortabila. Asta inseamna ca e important sa nu tremuri de frig si sa ai incaltamintea adecvata, in cazul in care, de exemplu, ploua. Tine seama de estimarile meteorologice si alege-ti tinuta cu o seara inainte, astfel incat sa ai timp sa te gandesti la detaliile care ii pot da o nota mai sofisticata sau o pata de culoare.

Materiale de calitate

Calitatea materialelor este esentiala pentru o tinuta eleganta. Mai mult decat atat, in sezonul rece, aceasta are un impact semnificativ asupra imaginii de ansamblu, din punct de vedere vestimentar. De exemplu, un pulover din casmir este foarte calduros, dar fin si usor in acelasi timp, ceea ce inseamna ca, pentru a te simti confortabil, nu va fi nevoie sa adaugi mai multe straturi sau sa optezi pentru articole vestimentare mai voluminoase. Stofele din lana, puloverele din casmir sau alpaca sunt ideale toamna si iarna, pentru ca se pot integra in tinute rafinate, dar calduroase.

Accesoriile fac diferenta

Poate ca iti este mai usor sa accesorizezi tinutele de vara, dat fiind ca si la interior, si la exterior porti exact acelasi lucru. In sezonul rece, vorbim despre o dubla accesorizare. Un palton sau un trenci pot fi accesorizate cu o brosa, o esarfa din matase sau lana. De asemenea, poti purta o palarie sau o bereta si, desigur, o pereche de manusi. Asta pentru tinuta de exterior. Pentru cea de interior, opteaza pentru coliere de lungimi diferite, bratari masive si ceasul tau preferat. Un element comun ambelor tinute sunt cerceii, asa ca alege-i cu grija! Nu ai cum sa dai gres cu o pereche de cercei din aur rotunzi.

Piese versatile

Daca vrei sa iti completezi garderoba pentru toamna-iarna, investeste in piese versatile care pot fi purtate pe termen lung. Un palton camel va fi intotdeauna elegant si potrivit atat la evenimente formale, la birou, cat si in timpul liber. Acelasi lucru este valabil si pentru un trenci bej sau negru. Daca vrei o piesa care iese in evidenta, poti alege un pardesiu din piele, cu o croiala clasica. Poate fi purtat cu cea mai eleganta rochie sau cu un jeans si o pereche de adidasi.

Opteaza pentru culori

Daca, in comparatie cu ceea ce porti vara, garderoba de toamna ti se pare terna, e cazul sa investesti in piese in culori vibrante. Un pardesiu rosu, pulovere in nuante de galben, albastru sau roz pot aduce un plus de culoare in vestimentatia ta pentru sezonul rece. O serie de accesorii colorate – fulare, palarii, manusi, esarfe – pot avea exact acelasi efect revigorant si te pot scoate in evidenta.

Imprimeurile

Imprimeurile florale nu sunt doar pentru vara. Pentru o nota romantica si feminina, poti alege rochii sau bluze cu imprimeuri florale in culorile toamnei. Tot la categoria imprimeuri, carourile sunt ideale pentru sezonul rece. Opteaza pentru tweed pentru tinutele de birou si camasi in carouri pentru timpul liber.

Indiferent de conditiile meteo, poti fi eleganta si sic. Tine seama de sfaturile de mai sus si creeaza-ti garderoba perfecta pentru sezonul rece! 

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare