Pentru ea

#stil #vestimentatie #tinuta #look #iarna #sezon #articol vestimentar

Cum sa fii eleganta iarna

Timpul rece, aerul inghetat si ninsorile par sa nu se mai termine. Aburi reci, par electrizant, nasul rosu si inghetat, ziua nu se anunta tocmai frumoasa, nu-i asa?

Atunci cand esti inghetata din cap pana in picioare si esti infofolita bine in pulovare, manusi si fulare iti este greu sa-ti mai pastrezi eleganta si sa ramai la fel de feminina ca in anotimpul calduros cand fustele scurte, rochiile vaporoase si accesoriile feminine sunt la loc de cinste.

Nu trebuie insa sa lasi gradele de afara sa-ti strice ziua. Mai bine, da-te jos din pat, da fuga la sifonier si creaza-ti o tinuta eleganta care sa urce temperatura in termometre. Nu stii cum? Arunca o privire aici si invata ce trebuie sa faci. 


Renunta la vesta polara


Este adevarat ca vantul care iti suiera prin crapaturile geamurilor te face sa-ti imaginezi ca esti de fapt in Siberia, la -50 de grade. Insa nu este asa. De fapt esti in mediul urban, cu multe locuri in care te poti opri sa bei o ciocolata calda, atunci cand simti ca nu mai poti de frig. Ca atare, poti sa renunti la acea vesta polara care te duce cu gandul la eschimosi. Pentru o adevarata fashionista, acest tip de vesta nu este una potrivita.


Evita excesul de straturi vestimentare


Atunci cand este foarte frig afara, nu sti cum sa te infofolesti mai bine si incepi sa pui pe tine sutien, maieu, tricou, bluza, pulover si daca se poate si un hanorac asortat cu fular, caciula, manusi si ciorapi grosi pe sub blugi. Ai grija insa, nu este cazul sa exagerezi. Ajungi sa arati ca un Yeti daca pui zece straturi de haine pe tine. Cel mai bine ar fi sa pui o limita. O optiune ar fi un sutien, un pulover gros si calduros si o canadiana.


Renunta la cizmele Ugg


Desi sunt in mare trend in aceasta perioada, fiind adoptate de un numar tot mai mare de vedete autohtone sau internationale, aceste cizme diforme care iti fac picioare de mamut chiar n-au nici in clin nici in maneca cu eleganta. Ca atare, incearca sa le eviti. In caz ca deja ti le-ai achizitionat, pastreaza-le doar pentru plimbarile in parc cu prietenele sau pentru o sesiune la foc continuu de shopping, nu de alta dar sunt foarte comfortabile.
 

Poarta pantalonii scurti


Chiar daca te gandesti ca acest articol vestimentar este indicat doar pentru sezonul calduros, te inseli. Din ce in ce mai multe vedete apeleaza la pantalonii scurti pentru a-si completa o tinuta iernatica. Opteaza pentru o pereche de pantaloni scurti din denim, tweed sau stofa, asorteaza-i cu o pereche de colanti si o bascuta chic pentru un look „teenage girl”.


Nu te feri de fuste


Esti genul de fata care poarta mereu blugi pentru ca are impresia ca ar arata ciudat in fusta la -5 grade? Trebuie sa intelegi ca nu este nimic ciudat la o fusta iarna. Din contra, acest articol vestimentar este esential pentru a da un plus de feminitate unei tinute.
Alege sa porti fuste, cumpara-ti o pereche de colanti grosi daca esti foarte friguroasa si bucura-te de tinuta ta eleganta de iarna.


Adopta stilul cizmelor peste genunchi


Cizmele peste genunchi sunt la mare cautare anul acesta. De ce sa nu intri si tu in tendinte? Aceste incaltari practice si chic te pot ajuta sa creezi acea tinuta eleganta si moderna. Ai grija insa, evita modelele cu toc stiletto sau platforma. Nu sunt nici elegante si nici confortabile.


Poarta casmir


Casmirul inspira eleganta si lux.  In plus este pufos, calduros si usor de asortat.
Singura lui problema ar fi pretul, de multe ori exagerat. Iti poti achizitiona insa macar un pulover din acest material, investitia va fi una profitabila. Nu vei da gres completandu-ti tinuta ta eleganta cu acest material.


Opreste-te asupra gecii de fas


Geaca de fas poate fi una foarte eleganta, desi pana nu demult era rezervata doar unui costum de schi. Astfel, nu ezita sa-ti cumperi si tu una pentru tinuta ta glamoar. Ai grija insa, alege un model fin, mulat pe corp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare