Pentru ea

# combinatii culori #asortare culori #tinute asortate

Cum sa asortezi culorile pentru a avea o tinuta perfecta

Una dintre cele mai mari dificultati pe care le intampinam atunci cand ne cream o tinuta este asortarea culorilor. Cu siguranta te-ai confruntat si tu cu aceasta dilema in momentul in care ai vrut sa combini anumite piese vestimentare care sa se asorteze perfect cromatic si sa fie placuta ochiului. Iata cum trebuie sa combini culorile pentru a nu cadea in ridicol si care sa te faca sa iti transformi tinuta intr-o paleta de nuante inestetica.

1. Rosul

Culoarea rosu se potriveste de minune cu alb, negru sau alte nuante deschise sau mai inchise de rosu. Poti purta, de exemplu, un sacou rosu si o pereche de pantaloni albi sau invers, iar tinuta ta va fi perfecta din punct de vedere cromatic.

Rosul se asorteaza perfect si cu verdele, care este culoarea sa complementara, asa ca nu ezita sa porti de exemplu o pereche de pantaloni pana verzi si o bluza vaporoasa de matase rosie.






Portocaliul se potriveste si el perfect cu rosul. Poarta cu incredere aceasta combinatie de culori si cu siguranta nu vei da gres, iar tinuta ta va fi una fresh si plina de culoare.




Rosul este in totala contradictie galbenul sau albastrul.

2. Albastrul

Albastrul se asorteaza perfect cu verdele, violet, portocaliu ori cu nuante mai deschise de albastru. Nu combina insa albastrul cu rosu sau galben, deoarece vei crea o imagine obositoare si prea tipatoare.



3. Galbenul

Galbenul este o culoare destul de pretentioasa si nu merge combinata cu orice nuanta. Se potriveste cel mai bine cu nuante pale, precum nude sau piersica, ori cu nuante mai puternice precum verdele sau portocaliul. Galbenul se asorteaza perfect si cu albul sau negrul.







In niciun caz nu combina galbenul cu rosu sau cu albastru.

4. Violetul

Violetul, una dintre culorile vedeta ale acestei veri, este o culoare intensa, dramatica, insa foarte dificil de asortat. Pentru a nu cadea in ridicol, cel mai indicat este sa combini aceasta culoare cu alb, negru, rosu sau albastru.



Nu asorta insa violetul cu nuante de verde ori portocaliu, deoarece sunt si ele culori puternice, iar prin combinarea acestora vei crea tensiune vizuala.

Sursa foto: lojavillerose.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare