Pentru ea

#pantofi de alergare #pantofi #pantofi sport

Cum sa alegi cei mai buni pantofi de alergare?

Alergatul este una dintre cele mai bune metode de relaxare, dar si cea mai utila pentru pierderea kilogramelor in plus. Dar, pentru a putea face acest lucru asa cum trebuie, ai nevoie de echipament. Poti alege tricourile si pantalonii care iti plac, in functie de culoare, dimensiune si modul in care iti permit sa te misti, insa pantofii de alergat implica ceva mai mult interes!

Alegerea pantofilor de alergat este una dintre cele mai mari provocari, mai ales pentru ca iti pot provoca o serie de probleme in cazul in care nu i-ai ales bine. Ai nevoie de pantofi care sa se potriveasca picioarelor tale si care sa iti permita sa te misti asa cum vrei si cat vrei.

Inainte de a-ti cumpara o pereche noua de pantofi sport de dama pentru alergat, ia in considerare aceste mici detalii care te pot ajuta sa alegi pantofii sport ideali!

Material

Este foarte importanta tesatura din care sunt confectionti, daca au plasa sau nu. Este important sa alegi o pereche care este facuta dintr-o singura bucata de material, fara alte aplicatii. Este indicat sa cauti pantofi sport care au parte superioara ce se muleaza ideal pe forma piciorului tau si care nu permite picioarelor sa se miste prea mult in interior.

Glezna

Ai grija ca materialul folosit in zona gleznei sa nu fie unul tare si gros, pentru ca iti va provoca o serie de leziuni. In momentul in care probezi pantofii sport, fii atenta la modul in care acestia aluneca si daca simti cumva incomoda partea de la calcai.

Calcai

La fel de important precum materialul din care sunt confectionati pantofii sport la glezna este si cel din zona calcaiului. Acesta trebuie sa fie semirigid si sa permita gleznei sa aiba o miscare confortabila. Este esential acest aspect pentru aterizarea calcaiului si pentru un sprijin cat mai bun.

Zona sireturilor

Aceasta parte a pantofilor este cea care tine picioarele in siguranta si nu le permite pantofilor sa scape din picioare. Trebuie sa alegi un model care iti ofera siguranta si care nu permite piciorului sa alunece in timpul miscarii. Chiar daca pereche de pantofi sport poate lua forma piciorului, oferind senzatia de siguranta, fa cateva miscari mai ample cu acestia si vezi daca sunt potriviti pentru activitatile tale.

Varful pantofilor

Majoritatea pantofilor sport pentru alergat au in varf un material mai tare, ca o bara de protectie impotriva accidentarilor in zona degetelor. Ai nevoie de un varf care ii permite piciorului sa se curbeze, fara a pune presiune asupra degetelor.

Talpa exterioara

Cele mai multe modele au o talpa exterioara din cauciuc sau spuma, pentru o durabilitate mai mare si pentru un plus de flexibilitate. Cauta o pereche de pantofi cu talpa nici moale, nici tare, care iti ofera stabilitate si nu aluneca pe suprafetele umede.

Talpa interioara

Pentru un plus de confort in timpul alergatului, ai nevoie si de o talpa interioara comoda. Aceasta nu trebuie sa fie foarte moale, dar sa amortizeze presiunea asupra picioarelor. Totodata, nu trebuie sa fie nici prea tare, deoarece ai putea suferi unele accidentari in timpul alergarii si nu numai.

Care sunt cele mai frecvente greseli

Nu doar o data ai cumparat o pereche de pantofi sport pentru alergat si s-au dovedit a fi o investitie gresita, iar acest lucru se datoreaza faptului ca nu ai stiut exact cum sa alegi pantofii sport. Printre cele mai intalnite greseli se numara:

  • Pantofii sport care sunt la moda
  • Pantofii care sunt la reducere
  • Marimea pantofilor prea mica din cauza momentului zilei in care au fost cumparati
  • Erorile legate de marimi

Este important de retinut faptul ca, daca iti alegi o pereche de pantofi sport seara, cand este foarte probabil sa ai picioarele umflate, acestia iti vor fi mari a doua zi. Alege momentul potrivit pentru a-ti cumpara noii pantofi sport de alergat si tine cont de aspectele enumerate mai sus!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare