Pentru ea

# e coudray # sylvie dumontier # parfum de lux # beautik bucuresti

Cum alegi si cat dureaza sa gasesti parfumul care te reprezinta

Frumusetea se afla la interior, niciodata la exterior. Trebuie ca parfumul sa ajute ca aceasta frumusete sa fie exprimata, scoasa la exterior, din adancul sufletului tau - spune Sylvie Dumontier, director al casei de parfumuri E. Coudray. Aceasta s-a aflat la Bucuresti pentru lansarea celui mai nou parfum al brandului si a explicat cititoarelor Acasa.ro de ce parfumul reprezinta casa de vizita a unei femei si cum poate fi folosit ca arsenal de seductie. 

Acasa.ro: Cat de important este parfumul in arsenalul de frumusete al unei femei?

Sylvie Dumontier: Este foarte important sa porti parfumul care se potriveste perfect personalitatii tale. Frumusetea se afla la interior, niciodata la exterior. Trebuie ca parfumul sa ajute ca aceasta frumusete sa fie exprimata, scoasa la exterior, din adancul sufletului tau. 

Cum alegi parfumul potrivit?

Personal, fac parte din industria de nisa, prin urmare comentariile mele sunt si ele personale, nu vreau sa spun nimic despre nimeni. Trebuie sa stii cine esti, ca sa stii ca un anume parfum ti se potriveste cu adevarat. Daca te grabesti sa iei un parfum, deja ai facut o alegere gresita. Daca nu iti acorzi suficient timp pentru a alege parfumul, de fapt memoria ta olfactiva alege pentru tine. Adica alegi aroma in functie de parfumul preferat al unui fost iubit, al bunicii, ceva ce iti aminteste de ceva placut. Iar acest parfum nu te reprezinta pe tine si cine esti tu cu adevarat. 

Parfumul se alege cu ochii inchisi. Atunci iti obligi creierul sa aleaga fara sa activeze amintirile. Dupa ce alegi cateva parfumuri care iti plac - nu trebuie sa fie doar unu - tot cu ochii inchisi, de exemplu eu iti spun sa alegi pe cel pe care sa-l aplic pe mana, ca si crema de corp. Atunci practic esti obligat sa alegi daca vrei sa simti acel parfum toata ziua. Daca spui "da", inseamna ca e parfumul potrivit. E o reactie chimica, corpul tau spune "da, il vreau!". Asa consider eu ca trebuie sa alegi parfumul care te reprezinta. 

De ce este atat de important sa porti parfumul care ti se potriveste?

Atunci cand ajungi undeva, parfumul intra inaintea ta. Cand pleci, parfumul ramane in urma ta. Chiar daca parfumul e puternic, daca ti se potriveste, lumea isi va aminti cu placere de el. Este ca o carte de vizita. Nu trebuie sa se spuna "cine poarta Chanel aici?" - desi eu ador aceasta marca - ci "ce parfum avea oare?". Aceasta este impresia pe care vrei sa o lasi. Sa te identifici cu parfumul, sa spuna ceva despre tine. 

Este posibil sa preferam mai multe parfumuri?

Da, totul depinde de personalitatea fiecaruia. Cu totii avem mai multe personalitati: putem fi jucausi, morocanosi, veseli. Tu esti cel care se schimba, de aceea este important sa stii sa te joci cu parfumul. 

De obicei, parfumul se schimba in functie de anotimp. Dar important este sa alegi parfumul care te defineste, nu cel care este preferat de memoria ta olfactiva. Chiar daca de exemplu vara prefi un parfum fresh, cu siguranta va avea un ingredient care spune ceva despre identitatea ta. Nu pielea se schimba, ci personalitatea ta. De aceea este esential sa nu te iei dupa amintiri. 

Cred ca doua-trei parfumuri sunt suficiente. Dar mai important este sa stii sa te joci cu crema de corp, uleiul de corp, crema de dus si apa de toaleta. Dozandu-le potrivit, vei putea sa fi fresh intreaga zi. Eu, de exemplu, nu as putea purta doua esente diferite dimineata si seara. Mai degraba o aroma mai puternica dimineata, iar seara, daca este ceva simplu, casual, doar pulverizez putin ulei de corp. Daca este o petrecere, apa de toaleta pentru o aroma mai pregnanta. 

Cum faci ca parfumul sa tina toata ziua?

Secretul in E. Coudray este sa pui putina crema in palma in care sa pulverizezi cateva picaturi de ulei de corp si va tine toata ziua, chiar si a doua zi dimineata. Eu, personal, recomand un ritual simplu: dimineata la dus folositi crema de baie, este foarte placuta si va va binedispune, aproape ca o sesiune de aromaterapie. Apoi pulverizati uleiul de corp, nu uitati de picioare - va imprastia un parfum subtil la fiecare miscare si credeti-ma ca merita efectul - apoi treceti printr-un nor de apa de toaleta. Cu siguranta si a doua zi veti simti aroma subtla, deoarece corpul lucreaza cu aceasta intreaga zi. 

Dar avem timp si rabdare pentru crema, ulei, parfum...?

Totul tine de cum suntem educati in arta aceasta a parfumurilor. Si nu folosesc "educati" cu o conotatie negativa. Este important sa stim ca un parfum are trei note diferite, care lucreaza intreaga zi cu pielea noastra. Cand cineva are rabdare sa-ti explice acest lucru, intelegi de ce este important sa folosesti produse diferite cu aceeasi aroma. Daca nu ai auzit niciodata de asa ceva, atunci ramai la memoria ta olfactiva, care iti da siguranta, nu ai nevoie sa experimentezi ceva nou, desi acest lucru te reprezinta cu adevarat. 

Intr-un loc unde se vand parfumuri ale brandurilor de nisa, ti se ofera ragazul necesar pentru a descoperi ceea ce ti se potriveste. Este timp pentru a cunoaste brandul, pentru a intelege povestea brandului, dar si pentru a pricepe mesajul transmis de brandul respectiv. Aceste lucruri sunt necesare pentru a ti se atrage atentia asupra esentei acestei arte. Dupa aceea, trebuie sa privesti in ochii clientului, sa incerci sa-l cunosti, astfel incat sa descoperi cine este cu adevarat. Clientii nostri sunt cei mai buni oameni de marketing pe care i-am putea avea. Marile branduri lanseaza parfum dupa parfum. Chiar daca este schimbat doar numele sau sticla, este o chestiune comerciala, unde se simte presiunea nevoii de a vinde. Nu este o chestiune de competitie, brandurile exclusiviste sunt intr-o alta categorie, de aceea este nevoie sa transmiti mesajul potrivit. 

Au romancele rabdare sa descopere povestea din spatele parfumului? Sunt diferite de alte europence?

Cea mai buna piata pentru brandurile de nisa este Italia. De ce? Pentru ca sunt foarte deschisi, prefera magazinele mici, buticurile confortabile, intime, unde patronul este in magazin. Anglia de exemplu are magazine uriase, unde se vand de toate, este multa aglomeratie. Germania este si ea o piata buna, insa si aici sunt magazine mari, cu parfumerii uriase, sunt frumoase, au branduri de nisa, insa nu este deloc confortabil. 

In Romania exista deschidere pentru astfel de branduri de nisa, ca si in alte tari, deoarece si aici sunt femei care trebuie sa faca fata aceleiasi provocari ca fameile de pretutindeni: sa fie si mama, si femeie de cariera, si frumoasa, si seducatoare, si sotie. Si atunci, de ce sa nu vrea o femeie sa exprime acest lucru? Ca este "totul'? Si cum mai bine poti face acest lucru altfel decat printr-un parfum care o reprezinta cu adevarat, care nu este "la fel" cu al tuturor celorlate femei. 

Despre E. Coudray 

„Arta de a fi intotdeauna frumoasa este intruchipata si prin arta de a purta un parfum”, scria Edmond Coudray in 1828. Un mic magazin de parfumuri apartinand lui M.Maugenet & E.Coudray s-a deschis la Paris, in jurul anului 1810. Edmond Coudray, medic si chimist, calatorea in cele mai indepartate colturi ale lumii, colectionand de acolo materii prime pretioase si exotice pentru parfumuri. In 1837, Maison Coudray devine furnizorul oficial al Curtii Regale engleze si creatia de parfumuri rare ramane afacere de familie pana in 1908.

Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Casa de parfumuri reintra in activitate, gratie vechilor retete si formule, care au supravietuit. Epoca moderna a Casei Coudray incepe 2002 cand traditia si spiritul E.Coudray sunt readuse la viata. Parfumurile moderne ale brandului au la baza formulele vechi si unele au pastrat chiar si aceleasi nume (Vanille et Coco, Jacinthe et Rose, Givrine, noua Nohiba), ele fiind rodul colaborarii cu parfumieri celebri, ca Gerard Anthony si Evelyne Boulanger. Alaturi de Lubin, Houbigant si Guerlain, Casa de parfumuri E. Coudray ramane in istoria parfumeriei franceze ca fiind una dintre cele mai cunoscute si apreciate din secolul XIX.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare