Pentru ea

# intretinerea hainelor #haine #trucuri

Cinci trucuri pentru ca hainele tale sa arate ca noi mai mult timp

Durata de viata a hainelor pe care le cumparam se scurteaza pe masura ce la purtam. Ea depinde, insa, si de tesatura si fibrele care sunt confectionate, dar si de felul in care le folosim si le intretinem.

Felul in care spalam hainele sau cel in care le calcam afecteaza mult durata de viata a acestora. Masina automata de spalat rufe este cea mai mare inventie facuta vreodata in opinia tuturor femeilor si chiar a barbatilor, dar sunt tesaturi delicate care necesita spalare manuala. Sunt persoane care considera ca a spala hainele de mana este mult mai benefic indiferent de tipul de tesatura.

Trucuri pentru prelungirea duratei de viata a hainelor

Fie ca optezi pentru a spala rufele de mana, fie ca preferi masina automata, iti prezentam cateva trucuri care sa te ajute sa prelungesti durata de viata a hainelor tale.

1. Spalatul la masina

Inainte de a baga hainele in masina de spalat trebuie verificate buzunarele, pentru siguranta. De asemenea, trebuie desfacuti nasturii si ridicate gulerele.

2. Spalatul de mana

Prima data cand vei spala imbracamintea noua cu siguranta se va decolora putin, asa ca trebuie sa le speli de mana, pe rand. Se spala intotdeauna cu apa rece si nu se lasa la inmuiat.

3. Inalbirea

Inainte de a pune inalbitor peste rufe, trebuie sa citesti cu atentie eticheta. Inalbirea se face doar cu apa rece, iar rufele nu trebuie sa stea in inalbitor mai mult de o ora. Aceasta operatiune nu trebuie facuta in recipiente metalice.

4. Uscarea

Indoiti rufele grele pentru a nu se deforma. Nu expuneti hainele direct la soare sau la vant. Daca uscati hainele in interior, trebuie sa asigurati o ventilatie sufiecienta in incapere. Lucrurile confectionate din panza trebuie infasurate intr-un prosop care sa absoarba excesul de apa, dupa care se aseaza la uscat pe o suprafata plana fara a fi expuse direct la soare.

5. Calcarea

Incepe sa calci la temperatura mica, iar rufele trebuie sa fie putin umede pentru ca procesul sa fie mai usor si pentru tine, si pentru tesatura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului