Pentru ea

#catalin mitulescu #culori #moda #vara

Cele mai potrivite culori pentru vara 2011

Vara 2011 este un festin al culorilor. In afara de culorile puternice ale trendului color block, stilistii au identificat mai multe culori care nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta in aceasta vara.

Culorile preferate de designeri in acest sezon ofera o paleta diversa din care te poti inspira pentru a adopta cele mai hot look-uri ale verii.

Afla care sunt cele mai potrivite culori pentru vara 2011 :

 

Portocaliu
 

Vibrant si energetic, portocaliul este una dintre culorile vedeta ale verii 2011.

Prezent pe podium in timpul prezentarilor de moda semnate Prada, Issa si Marni, portocaliul aprins a oferit materialelor moi, de vara, un aspect fierbinte.

Nuante mai palide de portocaliu au fost vazute in colectiile Max Azria si Alberta Ferretti, care au combinat portocaliul cu culori neutre.

Combina portocaliul cu begru, bej sau alb pentru un look sofisticat, sau alege o combinatie puternica portocaliu/albastru pentru un look urban chic.

Foto: www.millionlooks.com

 

Alb
 

Folosit in aproape toate colectiile de primavara/vara 2011, albul a fost dintotdeauna o culoare de vara, insa tinutele monocolore albe au revenit in acest an in atentia designerilor si stilistilor.

De la camasi albe pana la pantaloni mulati sau rochii maxi, albul a putut fi admirat in colectiile L.A.M.B., victoria beckam, Viktor & Rolf si Tommy Hilfinger.

Nu combina albul cu nuante foarte palide de sampanie, pentru a nu crea look-ul neplacut in care una dintre piesele vestimentare pare murdara.
Foto: www.millionlooks.com
 

Violet si roz
 

Nuantele puternice de mov si rozul intens sunt alte culori vedeta ale acestui sezon.

Prezente in colectiile Christian Dior , Gucci, Max Mara si Victoria Beckham, nuantele de purpuriu si violet ofer un look sofisticat, pentru femeile care nu vor sa renunte la eleganta pe timpul verii.

Combinate cu nuante nude sau in tinute monocolore, violetul si rozul ofera cel mai reusit look atunci cand decoreaza materiale sofisticate: matase si saten.

Foto: www.millionlooks.com

 

Galben
 

Nuantele de lamaie, de la cele mai palide pana la galbenul intens, sunt o alta alegere reusita in aceasta vara, spun stilistii.

Prezente in colectiile Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Missoni si Nina Ricci, nuantele galbui pot fi puse cel mai bine in valoare intr-o tinuta care contine si albastru sau negru.

Foto: www.millionlooks.com

 

Albastru
 

De la albastrul electric pana la nuantele de albastru de inspiratie marina, aceasta culoare nu putea lipsi din paleta verii 2011.

In colectiile Prada si Diane von Furstenberg, albastrul a fost mai intens, in timp ce Calvin Klein si Vivienne Westwood au preferat nuante mai palide.

De la bleu ciel pana la albastru cerneala, nu poti da gres in acest sezon purtand albastru.

Foto: www.millionlooks.com


Imprimeuri de vara

 

In cazul imprimeurilor, combinatiile de culori s-au jucat cu limitele modei. Dungile si bulinele sunt cele mai cautate imprimeuri ale verii.

De la dungi late si multicolori pana la dungi subtiri si albe peste culoari puternice, alege combinatia preferata pentru tine, in functie de stilul personal.

Pentru un look sofisticat de vara, incearca combinatiile de culori folosite de Prada pentru imprimeurile cu dungi: negru si albastru, portocaliu si negru.

Clasicele buline albe si negre au ramas in preferintele stilistilor si in vara 2011, iar marimea bulinelor este in general corelata cu marimea obiectului vestimentar: buline mari pentru rochii, buline mici pentru bluze si accesorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare