Pentru ea

# ingrijire haine #haine #stil feminin

Ce faci cu hainele care ti-au ramas mari daca ai slabit

De cele mai multe ori, te bucuri cand pierzi cateva kilograme, mai ales in cazul unei diete care ti-a dat batai de cap, pe termen lung. Cu toate acestea, atunci cand slabesti, vei observa ca hainele din garderoba nu iti mai vin la fel de bine ca inainte, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la ele. Poti, in schimb, sa mai adaugi cateva obiecte vestimentare cool in dressingul tau, asa cum sunt cele de pe Boemurban, pe care le poti purta la orice eveniment.

Desi nu vei fi incantata de cum se vor aseza pe tine hainele usor mai mari decat masurile pe care le porti in mod obisnuit, te poti folosi de accesorii si idei utile, care iti vor transforma definitiv tinutele de zi cu zi. Afla, din randurile de mai jos, ce poti sa faci cu hainele care ti-au ramas mari daca ai slabit, folosind cateva trucuri simple de styling.

Transforma pantalonii cu talie inalta in pantaloni cu talie joasa

Sursa foto: pexels.com

Primele obiecte vestimentare la care vei observa schimbari atunci cand slabesti sunt pantalonii, indiferent de material sau textura. Cu siguranta nu esti dispusa sa renunti la toate perechile de jeansi care ti-au ramas mari, insa exista solutii utile, de care poti tine cont. In consecinta, daca ai jeansi pe care iti doresti sa ii porti in continuare, lasa-i sa cada pe solduri, fara a folosi curele care pot arata inestetic. In acest fel, vei transforma pantalonii cu talie inalta in pantaloni cu talie joasa, formand o silueta relaxata. Chiar daca jeansii vor fi mai largi, iti vor oferi libertate de miscare si te vor ajuta sa obtii un look modern, atunci cand alegi sa ii combini cu un top mulat.

Incearca sa renunti la curele, in afara cazurilor absolut necesare, intrucat nu toti pantalonii arata bine atunci cand sunt stransi in talie. De aceea, trebuie sa tii intotdeauna cont de de materialul si croiala pantalonilor. In ceea ce priveste pantalonii din matase, in sau stofa, cureaua ar putea fi un bonus, insa nu se va potrivi la fel de bine la o pereche de jeansi mai largi, deoarece vor capata un aspect neplacut. Totodata, poti alege sa strangi pantalonii dedesubtul gaicilor pentru curea, o idee utila in cazul in care nu vrei sa arati ca porti pantaloni cu o masura sau doua mai mari. Acest truc va face tinuta sa para naturala si te va ajuta sa obtii un look actual, in doar cativa pasi.

Foloseste pernite pentru umeri, in cazul sacourilor si bluzelor

Sursa foto: pexels.com

Din fericire, atat in cazul bluzelor si sacourilor, cat si al pardesiului, exista idei de purtare, chiar daca iti sunt cu un numar mai mare. Astfel, pentru a evita modificarea lor, care te poate costa timp si bani, alege sa folosesti pernite pentru umeri. Cu ajutorul lor, vei recrea un look specific anilor ‘80, una dintre cele mai interesante perioade in moda. Un sacou sau un pardesiu, la care atasezi pernite pentru umeri, vor parea ca au fost alese sa arate astfel, oferind un vibe retro. In functie de preferinte si de priceperea la cusut, poti atasa pernitele pentru umeri acasa sau poti merge la ateliere specializate de croitorie.

Pentru un pardesiu sau o jacheta care iti sunt mari, poti opta pentru o geanta-curea, care sa iti marcheze talia si sa iti ofere un aer cool. Spre deosebire de cureaua clasica, pe care o folosesti in special pentru pantaloni, o geanta curea reprezinta si un accesoriu practic si modern, unde poti tine toate obiectele de care ai nevoie atunci cand iesi in oras sau vizitezi o prietena.

Poarta sacoul ca rochie, pentru un look inspirat

Daca exista in garderoba ta un sacou care iti este mare sau lung, insa nu iti doresti sa renunti la el, il poti folosi drept rochie. Desi femeile se tem de aceasta combinatie stilistica indrazneata, sacoul purtat ca rochie reprezinta o alegere sexy si feminina, inspirata din cele mai noi colectii de moda. Desigur, va trebui sa tii cont de lungimea sacoului, care trebuie sa fie potrivita, astfel incat sa te poti misca confortabil in el, fara a te simti jenata. Poti purta sacoul doar cu un maiou sau cu o bluza pe dedesubt, iar pentru un look de invidiat, poti opta pentru includerea unei bijuterii masive, indiferent daca este vorba despre un colier, inele multicolore sau cercei lungi. Aceste accesorii vor pune si mai mult in evidenta sacoul purtat ca rochie si vor adauga un plus de stil tinutei tale.

Prinde fustele largi cu o brosa, pentru a-ti evidentia silueta

Din garderoba ta nu lipsesc nici rochiile sau fustele, pe care abia astepti sa le porti, in special in sezonul cald. Astfel, desi aceste piese vestimentare iti pot fi mari daca ai slabit, ai posibilitatea de a le modifica rapid, pentru a se potrivi cu dimensiunile tale actuale. Nu trebuie decat sa ajustezi materialul fustei sau al rochiei si sa prinzi o brosa eleganta in lateral. Vei crea, in doar cateva minute, un look flatant pentru orice tip de silueta, deoarece vei reproduce efectul unei fuste parte peste parte, care sa iti evidentieze formele.

Hainele care ti-au ramas mari dupa ce ai slabit pot fi incluse in tinutele tale zilnice, atata timp cat tii cont de sfaturile de mai sus. Indiferent daca alegi pernitele pentru umeri sau brosele care iti vor evidentia silueta, te poti bucura in continuare de hainele preferate, pe care le poti purta indiferent de context.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului