Pentru ea

#tinuta #provocare #petrecere craciun #imbracaminte #petrecere

Cat timp isi petrec femeile alegand rochia pentru petrecerea de Craciun?

La sfarsit de an, majoritatea firmelor organizeaza petreceri pentru angajati, oferindu-le acestora ocazia de a socializa dincolo de spatiul biroului. Desi se presupune ca acest eveniment aduce cu sine o oportunitate de a se relaxa, sa alegi rochia perfecta pentru eveniment poate fi o reala provocare.

Un studiu de specialitate a constatat ca reprezentantele sexului frumos petrec in jur de 12 ore pentru a alege tinuta potrivita pentru petrecerile de la birou. Adauga si timpul pentru alegerea accesoriilor si cel pentru machiaj si vei vedea ca sunt necesare aproape doua zile pentru a obtine un look aproape perfect!


Pregatirea si investitia femeilor in rochia perfecta

Acelasi studiu arata ca un sfert dintre femeile care au raspuns intrebarilor legate de modul in care isi aleg tinuta pentru petrecerea firmei a recunoscut ca se inspira din reviste si site-uri de specialitate pentru a descoperi cele mai noi tendinte in moda.

Un procent de 11 % dintre doamnele participante la studiu au recunoscut ca isi fac planurile cu circa sase saptamani inainte de petrecerea propriu-zisa, in vreme ce 3% dintre acestea merg mai departe de atat si se pregatesc cu doua luni inainte.

Inainte de mult-asteptata petrecere, doamnele probeaza, in medie, patru tinute de party, in vreme ce un mic procent ajunge sa probeze pana la opt tinute de petrecere. Femeile sunt pregatite sa cheltuiasca in jur de 300 de lei pentru tinuta respectiva, dar exista si un procent de 3% care dispun de 800 de lei pentru acelasi scop.

In urma acestui studiu, specialistii au tras concluzia ca nu petrecerea in sine este importanta, ci tinuta si actiunile premargatoare evenimentului.

"Toata lumea iubeste o petrecere reusita de Craciun. Este, practic, o sansa de a arata cat de bine poti sa impresionezi pe cineva special. Cu toate acestea, pentru multi dintre noi, pregatirile prealabile sunt mult mai importante decat evenimentul in sine", a declarat una dintre femeile intervievate.


Stilul potrivit pentru tinuta petrecerilor la birou

Doamnele si domnisoarele sunt sfatuite de stilisti ca pentru petrecerea corporativa sa poarte o tinuta business-casual, daca petrecerea urmeaza imediat dupa serviciu sau o rochie decenta, de cocktail, daca este vorba de o petrecere care are loc in weekend.

Sursa foto: yongxiaojuan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului