Pentru ea

#matase din panza de paianjen # panza de paianjen #capa #stil feminin

Capa superba creata din panza a milioane de paianjeni! Ai curaj sa o porti?

Simon Peers si Nicholas Godley au creat o capa uimitoare din panza de paianjen, aurie. Cei doi au revolutionat moda si tot ce se stia despre textile. Firele obtinute din panza de paianjen nu doar ca arata uimitor insa sunt extrem de rezistente, fiind imposibil de rupt.

Simon Perrs, expert in textile si Nicholas Godley, designer de moda, au lucrat cot la cot timp de trei ani pentru a duce la bun sfarsit proiectul inedit. Inca din 2004 cei doi sunt fascinati de panza de paianjen, insa panza aurie tesuta de paianjenii din familia Tetragnathidae, i-a impresionat profund. Acestia au calatorit in Madagascar pentru a face rost de panza de painajen.

Procesul de colectare a panzei nu a fost deloc unul usor. Pentru a evita decesul paianjenilor, acestia nu i-au tinut in captivitate. Au adunat o echipa de oameni dispusi sa prinda paianjenii (care musca foarte tare). In fiecare dimineata paianjenii erau prinsi si tinuti in captivitate timp de 20 de minute, apoi erau eliberati in salbaticie. In tot acest timp, paianjenii produceau aproximativ 30-50 de metri de panza.

La o prima vedere sa creezi o capa nu este dificil, insa procesul a fost unul de lunga durata. Au avut nevoie de milioane de paianjeni care sa teasa firele aurii pentru capa si o echipa de 80 de persoane, special instruite pentru a prinde si apoi elibera paianjenii in natura.

Stiai ca pentru a produce 28 de grame de matase cei doi au avut nevoie de aproximativ 23.000 de paianjeni? Capa creata de cei doi este alcatuita din 144 de fire, captuseala si o broderie la care au avut nevoie de alte 24 de fire de matase, toat create doar din panza acestor paianjeni.

Intregul proces a durat 3 ani, iar cei doi au adunat pana de la 1.2 milioane de paianjeni.

Rezultatul este uimitor! Ce parere ai?


In prezent capa se afla la Muzeul American de Istorie Naturala.

 

 

Sursa foto: guff.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului